Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υγειονομικό πρωτόκολλο για επιστροφή στις προπονήσεις

ΕΠΟ
07 Ιανουαρίου 2021 / 16:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η πίεση προς την ΕΠΟ για επιστροφή των ομάδων τουλάχιστον στις προπονήσεις, είχε σαν αποτέλεσμα την ολοκλήρωση

του υγειονομικού πρωτοκόλλου στις την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, το οποίο θα σταλεί στη συνεχεία στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να εγκριθεί.

Οι πληροφορίες λένε ότι στις 10 Ιανουαρίου, η επιτροπή θα το συζητήσει και ακολούθως θα ληφθούν αποφάσεις, που ίσως δώσουν το πράσινο φως  για την επιστροφή των ομάδων στο γήπεδο.

Το πρωτόκολλο, που είναι ανάλογο με εκείνο της Σούπερ Λιγκ 1 στα εννέα πρώτα σημεία του, θα θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση τη διενέργεια τεστ κάθε βδομάδα για τις ομάδες. Από εκεί και πέρα, η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα εισηγηθεί για την επανέναρξη και με τη σειρά της η Κυβέρνηση, θα αποφασίσει αν είναι σε θέση να τηρήσει αυτό το οποίο προβλέπεται, δηλαδή να διασφαλίσει μέσω των τοπικών φορέων, την υποβολή σε δωρεάν τεστ για τις ομάδες.

Κάτι τέτοιο εισηγήθηκε ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς και με βάση αυτό η ΕΠΟ κίνησε τις διαδικασίες ώστε να καταρτίσει υγειονομικό πρωτόκολλο και να το αποστείλει στην επιτροπή προς έγκριση. Σε έρευνα που έγινε από την ΕΠΟ, μέσω της επιτροπής εθνικών ομάδων και ξένων ομοσπονδιών, διαπιστώθηκε ότι σε πολλές χώρες της  ευρύτερης περιοχής μας, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα διεξάγονται κανονικά και μόνο η Ελλάδα δεν έχει καταστεί εφικτή η επανεκκίνηση ούτε καν της Super League 2, της δεύτερης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια