Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να μείνουν στον Δήμο τα λιμάνια Μπενιτσών και Παλαιοκαστρίτσας, ζήτησε από τον Θεοχάρη ο Γκίκας

υπουργός τουρισμού
07 Ιανουαρίου 2021 / 16:24

Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, πραγματοποίησε την Πέμπτη στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

ΑΘΗΝΑ. Βασικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η νέα νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού για τη δημιουργία Destination Management Organizations (DMO), δηλαδή Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών. 

Ο κ. Γκίκας ενημέρωσε επιπλέον τον Υπουργό για τον προγραμματιζόμενο διαγωνισμό για την παραχώρηση του τουριστικού λιμένοςΜπενιτσών από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας σε ιδιώτη. Ζήτησε ωστόσο, να προβλεφθεί παράταση της παραχώρησης από το Υπουργείο Τουρισμού προς τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τουλάχιστον για μία 20ετία ακόμη. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί για τον τουριστικό λιμένα Παλαιοκαστρίτσας.


Παράλληλα, ο κ. Γκίκας ζήτησε και εξασφάλισε την συμπερίληψη της Κέρκυρας στον κατάλογο των πέντε κορυφαίων τουριστικών προορισμών της χώρας όπου υπάρχει άμεση ανάγκη δρομολόγησης σημαντικών έργων υποδομής. Το Υπουργείο Τουρισμού θα καταθέσει πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε έργα υποδομής των εν λόγω τουριστικών προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της Κέρκυρας, να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης. Κατά αυτό τον τρόπο η διαδικασία υλοποίησης των έργων θα μπορέσει να γίνει πιο γρήγορα, καθώς τα χρήματα θα είναι εξασφαλισμένα.

Συζητήθηκε επιπροσθέτως το ζήτημα της μη πληρωμής των προβλεπομένων δόσεων από μεγάλους TourOperators προς τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού, ώστε να αρθεί το πρόβλημα. Τέλος, ο Βουλευτής και ο Υπουργός συζήτησαν για την λειτουργία της Σχολής Ξεναγών της Κέρκυρας, αξιολογώντας θετικά το τεράστιο ενδιαφέρον που υπήρξε για την φοίτηση σε αυτή.