Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιο κοντά Τουρκία - Αλβανία, συνέστησαν Συμβούλιο συνεργασίας

αλβανία
06 Ιανουαρίου 2021 / 18:37

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψαν σήμερα στην Άγκυρα, την κοινή πολιτική δήλωση για τη σύσταση του Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου από την Άγκυρα, ο πρωθυπουργός Ράμα είπε: "Ευχαριστώ από την καρδιά μου τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας και τον φίλο μου για αυτήν την αξέχαστη φιλοξενία, παρόλο που δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη φιλική Τουρκία. Αλλά σε αυτήν τη φιλοξενία, όλοι μαζί ως αντιπροσωπεία από την Αλβανία μπορούσαμε να δούμε την έκφραση μιας ισχυρής βούλησης να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
 
Αλλά πάνω απ 'όλα, συνέχισε, "Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου εδώ για αυτόν και για τον τουρκικό λαό, για την άμεση αντίδραση υπέρ της Αλβανίας, που βρίσκεται δίπλα στις οικογένειες που επλήγησαν από τον τραγικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου 2019, ένας άλλος σεισμός συγκλόνισε την Αλβανία πριν από δύο μήνες».


Ο υπουργός των Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα την επομένη του καταστροφικού σεισμού (26.11.2019) στο Δυρράχιο. ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

"Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν ο πρώτος που συμμετείχε δημόσια και παγκόσμια στη διαδικασία ανοικοδόμησης και στην πραγματικότητα άνοιξε το δρόμο για την συμμετοχή πολλών άλλων, που κατέστησαν δυνατή την αύξηση σημαντικής συνεισφοράς στην Αλβανία", κατέληξε ο Αλβανός πρωθυπουργός.