Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας η Ο. Χάτσκα

αλβανία
05 Ιανουαρίου 2021 / 15:36
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Η τελετή παράδοσης/παραλαβής παρουσία του πρωθυπουργού Ε. Ράμα. Οι προτεραιότητες της αλβανικής διπλωματίας. Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια - Ράμα το μεσημέρι της Τρίτης.

ΑΘΗΝΑ. Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα (σ.σ. Τρίτη), ο ΥΠΕΞ Ν.Δένδιας και ο ΠΘ Αλβανίας E.Rama συζήτησαν για τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις. Λιτή, φειδωλή και χωρίς λεπτομέρειες, η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τη μέρα της παράδοσης - παραλαβής του ομολόγου, αλβανικού υπουργείου. Ανάλογη ανακοίνωση/ανάρτηση από αλβανικής πλευράς δεν σημειώθηκε.
 
Η τελετή παράδοσης/παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών έγινε στα Τίρανα, παρουσία του πρωθυπουργού Ε. Ράμα, της Ο. Χάτσκα που αναλαμβάνει, προερχόμενη από το υπουργείο Άμυνας και του Γ. Τσάκαϊ, που παρέδωσε.

 
Αναλαμβάνοντας τα νέας της καθήκοντα η Ο. Χάτσκα, παρουσίασε τις προτεραιότητές της λέγοντας: «Θα συγκροτήσω αμέσως μια ομάδα εργασίας με πιο έμπειρους πρεσβευτές με σκοπό τη μεταρρύθμιση της διπλωματικής Υπηρεσίας.
 
«Η ποσοτική και ποιοτική ανάπτυξη μέσω της ψηφιοποίησης υπηρεσιών για Αλβανούς στο εξωτερικό πρέπει να συνεχιστεί σε υψηλό ρυθμό. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται παραμελημένος και τα γεγονότα της μη εξυπηρέτησης πολιτών πριν από λίγο καιρό στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη ή στην πρεσβεία στην Αθήνα δεν πρέπει να επαναληφθούν».
 
Αυτό το υπουργείο, συνέχισε, "πρέπει να λάμπει προς κάθε κατεύθυνση, γιατί είναι η εικόνα του αλβανικού κράτους στα μάτια των αλλοδαπών και των Αλβανών στο εξωτερικό."
 
"Η ικανοποιητική διαχείριση της Αλβανίας στο τιμόνι του ΟΑΣΕ είναι μεγάλο μάθημα για το πόσο μπορούμε να κάνουμε εάν είμαστε σωστά οργανωμένοι, εάν είμαστε σωστά συντονισμένοι, εάν αποδίδουμε σωστά. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου η Αλβανία θα καθίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά από ένα χρόνο", πρόσθεσε.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.