Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα σχολεία κλειστά σημαίνει αναστολή εργασίας στους γονείς, λένε τα βρετανικά συνδικάτα

κορονοϊός
04 Ιανουαρίου 2021 / 18:30

Οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον τα σχολεία παραμένουν κλειστά, δήλωσε αξιωματούχος των εργατικών συνδικάτων.

• Η Γαλλία θα πρέπει να παραλάβει τις πρώτες παραδόσεις του εμβολίου Moderna αυτήν την εβδομάδα. Η Γαλλία έχει εμβολιάσει μόνο εκατοντάδες μέχρι τώρα, σε σύγκριση με δεκάδες χιλιάδες στη Γερμανία και πάνω από ένα εκατομμύριο στη Βρετανία.

• Η Νορβηγία θα επιβάλει νέους περιορισμούς για να αποτρέψει την αναζωπύρωση, δήλωσε η πρωθυπουργός Έρνα Σόλμπεργκ, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης σε εθνικό επίπεδο για την κατανάλωση αλκοόλ σε εστιατόρια και μπαρ και να μην προσκαλούνται επισκέπτες στο σπίτι. "Βλέπουμε περισσότερα σημάδια ενός νέου κύματος λοιμώξεων", δήλωσε ο Solberg σε συνέντευξη τύπου.

• Το γερμανικό υπουργείο Υγείας ζητά συμβουλές σχετικά με το εάν θα καθυστερήσει η χορήγηση μιας δεύτερης δόσης του εμβολίου COVID-19 από την BioNTech-Pfizer - όπως έχει κάνει το Ηνωμένο Βασίλειο - για να προχωρήσει η προμήθεια, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

• Ο υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, «ανησυχεί πολύ» για τη νέα παραλλαγή του ιού COVID-19 στη Νότια Αφρική. "Αυτό είναι ένα πολύ, πολύ σημαντικό πρόβλημα", είπε, "ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα από τη νέα παραλλαγή του Ηνωμένου Βασιλείου."

• Ένας κορυφαίος σουηδός αξιωματούχος υπερασπίστηκε τις διακοπές του των Χριστουγέννων στις Καναρίους Νήσους. Ο Dan Eliasson είναι επικεφαλής του οργανισμού πολιτικής έκτακτης ανάγκης, ο οποίος στις αρχές Δεκεμβρίου είχε στείλει μήνυμα σε όλους τους Σουηδούς, προτρέποντάς τους να αποφύγουν τα ταξίδια. Ο Eliasson πέρασε τα Χριστούγεννα με την κόρη του, που ζει στα Κανάρια.

• Οι εργαζόμενοι γονείς θα πρέπει να τεθούν σε αναστολή εργασίας εφόσον τα σχολεία παραμένουν κλειστά, δήλωσε αξιωματούχος των εργατικών συνδικάτων. Προσθέτοντας ότι οι εργοδότες πρέπει να "κάνουν το σωστό και να αναστείλουν τις υποχρεώσεις σε μαμάδες και μπαμπάδες."

• Το ποσοστό μόλυνσης της Γαλλίας εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλό ώστε η κυβέρνηση να μην μπορεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς, δήλωσε ο επιδημιολόγος και κυβερνητικός επιστημονικός σύμβουλος Arnaud Fontanet στο ραδιόφωνο France Info τη Δευτέρα.

• Οι περιοχές της Αγγλίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περαιτέρω αυστηρότερους περιορισμούς σε περιοχές που δεν βρίσκονται ακόμη στο ανώτερο επίπεδο Tier 4. "Υπάρχουν πολύ ανησυχητικά δεδομένα, που δείχνουν ότι ο ιός συνεχίζει να εξαπλώνεται", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

• Το φορτίο COVID-19 της Γερμανίας αυξήθηκε κατά 9.847 σε 1.775.513 τη Δευτέρα, με τον αναφερόμενο αριθμό θανάτων να αυξάνεται 302 σε 34.574.

• Το φορτίο της Ρωσίας αυξήθηκε 23.351 σε 3.260.138, με θανάτους 482 σε 58.988.