Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βόρεια Κέρκυρα: Η ευχή της μικρούλας για μια παιδική χαρά πραγματοποιήθηκε! (video)

Κάνε μια ευχή
02 Ιανουαρίου 2021 / 14:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για μια παιδική ευχή, ένωσαν τα χέρια η Πανελλήνια οργάνωση «Make a wish» και οι Δήμοι Κεντρικής και Βόρειας Κέρκυρας

Ένα μικρό κοριτσάκι από τη Βόρεια Κέρκυρα, που έδωσε πρόσφατα μια σοβαρή μάχη για την υγεία της, ευχήθηκε να έχει έναν μικρούλη τόπο για να παίζει: μια παιδική χαρά στον κήπο της. 

Η ευχή βρήκε το δρόμο της προς την Πανελλήνια Οργάνωση «Κάνε μια ευχή» και τους Κερκυραίους εθελοντές που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν την ευχή της μικρούλας. 

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του Τμήματος Εθελοντισμού του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Σπύρος Νεράντζης περιγράφει τη δράση, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν ανιδιοτελώς για να δώσουν χαρά στο κοριτσάκι, μετά τη δύσκολη δοκιμασία που πέρασε:

«Η χαρά και η ψυχική ανάταση του εθελοντή σήμερα χτύπησαν στην Βόρεια Κέρκυρα και πλημμύρησαν τους πραγματικά τυχερούς εθελοντές που μας δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουμε στην σημερινή δράση του «Κάνε μια Ευχή Ελλάδος»

Είχαμε την τύχη να συμμετέχουμε στο τελευταίο στάδιο (την τοποθέτηση),  πραγματοποίησης της ευχής μια μικρούλας συμπολίτισσας, η οποία ξεπέρασε ένα πρόβλημα υγείας.


Σπυριδούλα Κόκκαλη

Μια ευχή την οποία πραγματοποίησε η Πανελλήνια οργάνωση Κάνε μια Ευχή Ελλάδος και η οποία ήταν: μια παιδική χαρά στον κήπο της μικρούλας συμπολίτισσας.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η ευχή!

Θέλουμε να σταθούμε στο στάδιο που είχαμε την τύχη να εμπλακούμε, στην τοποθέτηση, και να ευχαριστήσουμε για την άριστη συνεργασία και προσφορά, τους:
- Πρώτα από όλους την συμπολίτισσα μας και δημοσιογράφο Κα Ηρώ Λέλα, τον συνδετικό κρίκο του τμήματος μας με την οργάνωση Κάνε μια Ευχή Ελλάδος, για την δυνατότητα που μας έδωσε να μας πλημμυρήσουν όλα αυτά τα συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.
- Τους γονείς της μικρούλας φίλης, για την δύναμη, το μεγαλείο ψυχής και την αισιοδοξία που μας ενέπνευσαν.
- Την εκπρόσωπο του Κάνε μια Ευχή, κα Κατερίνα Τσολάκη για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Προχωρώντας στην οργάνωση της τοποθέτησης, σταθήκαμε πολύ τυχεροί για άλλη μια φορά, γιατί άμεσα βρήκαμε πρόθυμες  πολύ μεγάλες δυνάμεις και επαγγελματίες του νησιού μας. Βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας  να στερήσουμε από πολλούς συμπολίτες μας την χαρά της προσφοράς και της συμμετοχής. (…. ας όψονται τα περιοριστικά μέτρα των 9 ατόμων).

Ευχαριστούμε:
1. τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Κον Μαχειμάρη, την Αντιδήμαρχο Κα Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον Αντιδήμαρχο Κον Φάνη Σκέμπρη, για την εμπιστοσύνη, την συνεργασία και την  άμεση αντίδραση σε όποια βοήθεια χρειάστηκε είτε σε παροχή ειδών είτε σε έμψυχο δυναμικό. Η φυσική τους παρουσία σε συνδυασμό με την άψογη συνεργασία,παραχωρώντας μας άτυπα, τον όλο συντονισμό της δράσης, μας τιμά ιδιαίτερα και τους ευχαριστώ προσωπικά.

 
Φάνης Σκέμπρης



2. Τον φίλο Αλέκο Τρούσσα, επαγγελματία στην τοποθέτηση παιδικών χαρών, για την καθοδήγηση και την σιγουριά που μας ενέπνευσε.

3. Το πρακτορείο μεταφορών Άξονας και τον Νίκο Μπάνο, για την συμμετοχή τους και την με μεγάλη προθυμία, εθελοντικής μεταφοράς των εμπορευμάτων στον χώρο τοποθέτησης τους,με ευγένεια και συνέπεια.

4. Τον αγαπητό Μάριο Κούστα για την προθυμία του και την στήριξη του.

5. Τον επαγγελματία τοποθετήσεων πλακιδίων, αγαπητό Σωτήρη Πάσχο, ο οποίος μας γέμισε αυτοπεποίθηση, όταν ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας για το φτιάξιμο της ομάδας που θα αναλάμβανε την τοποθέτηση του δαπέδου.

6. Το συνεργείο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στα χαμογελαστά παιδιά τον Σπύρο Γεωργοτά, τον Αλέξανδρο Αρμένη και τον Δημήτρη Κοσκινά. Δεν θα σταθούμε στην άριστη κατάθεση της επαγγελματική τους εργασίας, αλλά στο χαμόγελο τους, στην διάθεσή τους και στο χιούμορ τους.

Δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες από την κατασκευή της παιδικής χαράς

7. Στα καταπληκτικά παιδιά του χωριού και των διπλανών χωριών, τον Στέφανο Τσενεμπή, τον Στάθη Κεφαλωνίτη, τον Γιάννη Ξανθό και τον πρόεδρο των Αγγραφών, τον αγαπητό από όλους , φίλο, ακούραστο πολυεργαλείο τον Σπύρο Προβατά, γνωστόν για το απίστευτο χιούμορ του, την φαντασία του και την πολύπλευρη και ανεξάντλητη συμμετοχή του σε όλα, γεγονός που δικαιολογεί και τον τίτλο του «Πλανητάρχη»!Και αυτή η παρέα, εκτός  από την υπερπολήτιμη επαγγελματικής του βοήθεια, μας πήγε το χιούμορ το πείραγμα και την διάθεση της παρέας σε άλλο επίπεδο, συμβάλλοντας επίσης στην δημιουργία κλίματος εξωστρέφειας και παραδίδοντας μαθήματα απλότητας και ταπεινότητας.

8. Τον ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, τον Σπύρο, για το χαμόγελο του, την βοήθεια του και την ελευθερία χρήσης του οικοπέδου του για την επίτευξη του στόχου.

9. Τον νεαρό φίλο εθελοντή Νίκο Κολόμβο, το φρέσκο αίμα της παρέας που με την ηρεμία του και το ενδιαφέρον του, μας έδειξε ότι η νέα γενιά και θέλει και μπορεί να συμβάλλει σε πολλά.

10. Την αγαπητή Λέττα Χειμαριού, η οποία με το χαμόγελο της, το πάθος της και την φαντασία της, έδωσε μια ξεχωριστή ευχάριστη και δροσερή νότα στην δράση.

11. Τα δύο νέα παιδιά, από την εταιρεία dropsoflife, την Δώρα Κολίτση και Παύλο Βελουδάκη, τα οποία κάλυψαν οπτικοακουστικά την δράση, και τα οποία με την σεμνότητα τους, τον επαγγελματισμό τους, τις γνώσεις τους και την οξυδέρκεια τους μας γέμισαν ζωή.

Αφήσαμε για το τέλος τους συνήθεις ύποπτες από το 2014, για την συμμετοχή τους στις δράσεις του "Όλοι μαζί για την Κέρκυρα":

1. Τον πολυμήχανο  Σπύρο Τσιλιμπάρη, τον επαγγελματία υδραυλικό, ο οποίος εκτός από το ότι δεν θα μας λείψει κανένα εργαλείο, θα μας παρέχει απλόχερα το δημιουργικό ταλέντο του και το απίστευτο του χιούμορ.

2. Τον χαμογελαστό Δημήτρη Γεροχρήστο, τον δεύτερο επαγγελματία υδραυλικό, ο οποίος μέχρι τώρα μας είχε βοηθήσει με την επαγγελματική του κατάρτιση, αλλά σήμερα είδαμε και τις ικανότητες του στην συναρμολόγηση παιχνιδιών.

3. Τέλος, την ήρεμη δύναμη. Τον Πυροσβέστη, τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμός, τον αγαπητό φίλο Νίκο Καραταράκη. Σεμνά , ταπεινά, χωρίς να ακούγεται καν, μέσα σε όλα,  δεν σταματάει παρά μόνο όταν μπαίνει στο αυτοκίνητο για να φύγει.

Τους ευχαριστούμε όλους κυρίως για την συμβολή τους στην δημιουργία κουλτούρας προσφοράς, αλληλεγγύης, εξωστρέφειας , κοινωνικών δεσμών και κυρίως στην δημιουργία ενεργών πολιτών».