Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας

Γιώργος Μαχειμάρης
31 Δεκεμβρίου 2020 / 19:10

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα με ευχές για το νέο έτος στέλνει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης κάνοντας λόγο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε μέσα στη χρονιά που μας πέρασε και στα απλά καθημερινά πράγματα που εκτιμήσαμε περισσότερο λόγο των περιορισμών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνέχεια, αναφέρεται στην αισιοδοξία για το μέλλον με το ξεκίνημα τον εμβολιασμών και τέλος, πριν τις ευχές στους φορείς και τον κόσμο του νησιού και της ΠΙΝ, αναφέρεται στο κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου για την ανταπόκρισή του στις ανάγκες των πολιτών, προωθώντας τις καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας των δημοτών και ότι η εικόνα του Δήμου αλλάζει προς το καλύτερο.
 
Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του δημάρχου:
 
«Αποχαιρετάμε μια χρονιά σκληρής δοκιμασίας όλων μας, μια «βιβλική» χρονιά με έναν ιό θανατηφόρο που ανέτρεψε κάθε σχεδιασμό και κάθε κανονικότητα. Μπήκαν στη ζωή μας έννοιες-λέξεις όπως: κοινωνική απόσταση, ατομική ευθύνη, ενσυναίσθηση, μάσκες, απολυμαντικό υγρό, γάντια, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, καραντίνα, SMS, click away, lockdown, takeaway, κ.λπ.
Όλοι –κάθε ηλικία- ήρθαμε αντιμέτωποι με την πραγματική ζωή, το τέλος της, χωρίς τους προστατευτικούς καθρέφτες. Δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται όλα. Η προσωπική, η οικογενειακή ζωή, η οικονομία, οι αντοχές μας.
 
Ήταν η χρονιά που εκτιμήσαμε έναν περίπατο, τον καφέ με φίλους, τη βόλτα στην παραλία, τη δυνατότητα μιας εκδρομής, ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΓΙΕΙΣ. «Ήμασταν πλούσιοι» και το 2020 το καταλάβαμε σ όλη την ένταση αλλά με οδυνηρό τρόπο. Οι αγκαλιές και τα φιλιά ξαφνικά έγιναν όπλα και το να μην επισκεφτείς γονείς και φίλους πράξη αγάπης.
 
Νοιώσαμε το συνάνθρωπο, εκείνον που μοιραζόμαστε τον ίδιο ουρανό. Νοιώσαμε τον πόνο όσων έχασαν αγαπημένους τους και του αδύναμου που πολεμά να ζήσει. Μάθαμε να συμπάσχουμε. Μάθαμε να προσφέρουμε αγγίζοντας τη ζωή του συνανθρώπου μας. Διδαχτήκαμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως ο άνθρωπος είναι πάνω απ όλα.
 
Η αυτοπροστασία, ξύπνησε δυνάμεις που αναδεικνύουν ότι η ζωή, η δική μας ζωή, η ζωή του διπλανού μας είναι μια και μοναδική και πρέπει να βιωθεί στην πληρότητα της. Στάθηκαν δίπλα μας, στην πρώτη γραμμή, ήρωες, οι άνθρωποι που υπηρετούν με σεβασμό και διακριτικότητα τον συνάνθρωπο.
Οι εμβολιασμοί που έχουν ξεκινήσει μαζί με την αναθεώρηση του τρόπου σκέψης μας, προσδίδουν στις αξίες ζωής ανθεκτικότητα και εδραιώνουν τη νότα αισιοδοξίας και την ελπίδα επιστροφής στην κανονικότητα.
Μέσα σ αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες εδραιώνουμε ένα σύγχρονο αποτελεσματικό Δήμο σε όλους τους τομείς (παιδείας, αθλητισμού, κ.α) με κοινωνικό πρόσωπο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών. Διαχειριζόμαστε με επιτυχία κρίσεις και κινδύνους. Λειτουργούμε ομαδικά και αποδεικνύουμε καθημερινά την επάρκεια μας και την προετοιμασία μας σε κάθε απειλή.
Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας βρίσκεται πάντα στο πλευρό του δημότη, προστατεύοντας τα δικαιώματα του και προωθώντας τι καλύτερες λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας του. Η εικόνα του Δήμου αλλάζει προς το καλύτερο και ο αγώνα μας συνεχίζεται σε δύσκολες συνθήκες.
 
Με αίσθημα αλληλεγγύης και αγάπης, από καρδιάς ευχόμαστε:
α) στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, στους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, στο προσωπικό των υπηρεσιών που ευρίσκονται και λειτουργούν στα όρια του Δήμου ( αστυνομίας, πυροσβεστικής, υπηρεσίες Υγείας), στους δ/ντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των σχολικών μονάδων, στους ιερείς και εκκλησιαστικά συμβούλια, στους πολιτιστικούς- αθλητικούς συλλόγους, στους εργαζόμενους στο Δήμο και στις κοινωνικές δομές, στις δημότισσες και δημότες Δήμου Βόρεια Κέρκυρας (κατοικούντες και απανταχού),
β) στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ Νεκτάριο και τους ιερείς, στους βουλευτές Κέρκυρας, στις τοπικές και Περιφερειακές Αρχές-Σώματα Στρατού και Ασφαλείας όλων των βαθμίδων, στην Περιφερειάρχη και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, στον Πρύτανη, στους προέδρους τμημάτων και στους καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο Συντονιστή και στους εργαζόμενους της Αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, στον Πρόεδρο, στα μέλη του ΔΣ και τους εργαζόμενους της ΠΕΔ ΙΝ, στους Δημάρχους, στα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, στους προέδρους, τοπικά συμβούλια και στους εργαζόμενους στους Δήμους της ΠΕ Κέρκυρας, στο Διοικητή και το προσωπικό του ΓΝΚ, των Κέντρων Υγείας και σ όλο το προσωπικό που υπηρετεί στον τομέα υγείας, στους εργαζόμενους σ όλες τις υπηρεσίες δημόσιες και φορείς στην ΠΕ Κέρκυρας, στις Κερκυραίες και Κερκυραίους (κατοικούντες και απανταχού),
γ) στους Δημάρχους, τα δημοτικά συμβούλια και τους εργαζόμενους στους Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , στους εργαζόμενους σ’  όλες τις υπηρεσίες υγείας, δημόσιες και φορείς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,
δ) στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της ΠΙΝ,
ε) σ’ όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (κατοικούντες και απανταχού),  το 2021, να επιφυλάσσει προσωπική και οικογενειακή ΥΓΕΙΑ, επαναφορά στην κανονικότητα, χαμόγελα, προοπτική και μια συνέχεια ζωής με όλη τη σοφία και ωριμότητα που η εμπειρία που αποκτήθηκε το προηγούμενο διάστημα μπορεί να ενσταλάξει.
 
«…Την Πρωτοχρονιά την έχουμε μέσα μας όλοι. Στα ατομικά μας όνειρα, στις προσωπικές αναζητήσεις μας, στις ξεχασμένες μνήμες μας, στους ισχυρούς στόχους μας. Ας μην κουραστούμε ν αναζητούμε την ομορφιά και την ευτυχία στην κάθε μέρα, στα χαμόγελα των ανθρώπων, στις αγκαλιές των δικών μας, σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία…»
 
Κι όπως ευχόμαστε ανήμερα Πρωτοχρονιάς στην περιοχή μας, τηρώντας το έθιμο της «αφθονίας»  στην «ωγνίστρα» του σπιτιού μας:…
«Αυγά/πουλιά, κι οι νοικοκυραίοι χίλια μύρια καλά, σαν τα βουνά γεροί και σαν τη θάλασσα ξυπνοί. Υγεία –ευτυχία–χαμόγελα-πρόοδο και πληρότητα σε κάθε σπιτικό».

«ΕΤΗ ΠΟΛΛΑ»
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΧΕΙΜΑΡΗΣ»