Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με αιχμές προς τη δημοτική αρχή, αποσύρει το αίτημα για γωνιά ανακύκλωσης στη Λαϊκή ο Νεράντζης

Σπύρος Νεράντζης
30 Δεκεμβρίου 2020 / 12:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποσύρει η ΚΟΙΝΣΕΠ "Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας" το αίτημα για παραχώρηση χώρου στη Λαϊκή Αγορά για Γωνιά Ανακύκλωσης

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ο επικεφαλής της ΚΟΙΝΣΕΠ Σπύρος Νεράντζης, δίνει 12 λόγους για τους οποίους αποσύρει το αίτημα

Η επιστολή:

Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Κ.Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 
             Αντιδήμαρχο Οικονομικών

Κε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου και
Κε Αντιδήμαρχε, αρμόδιε για θέματα Δημοτικής περιουσίας,

Το διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΙΝΣΕΠ Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας, συνεδρίασε στις 28.12.2020 και αφού έλαβε υπόψη του :

1. το αίτημα μας προς παραχώρηση χώρου, στην Λαική αγορά, για την δημιουργία  Γωνίας Ανακύκλωσης, εδώ και 75 ημέρες (από 14.10.2020)

2. την προφορική ενημέρωση  και  συναίνεση για την πρόθεση μας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κον Σερεμέτη Γιάννη

3. την συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 17.12.2020, στην οποία  διαφάνηκε μια «απροθυμία» και μία μη κοινή συμφωνία από την Δημοτική Αρχή για την παραχώρηση του χώρου

4. το αίτημα του Αντιδημάρχου Κου Καλόγερου Νίκου για ονομαστική ψηφοφορία

5. την επιστολή του προέδρου μας στις 18.12.2020 με την οποία σας επισημαίναμε ότι σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας του Δήμου μας, φαίνεται σαφέστατα ότι η απόφαση για την λήψη απόφασης για παραχώρηση δωρεάν χρήσης δημοτικών ακινήτων λαμβάνεται από το Δημοτικό Συμβούλιου με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του. Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρουμε  : «…επειδή η Δημοτική Αρχή πρότεινε και το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε για το αντίθετο, παρακαλούμε όπως φροντίστε για τις απαραίτητες περαιτέρω ενέργειες για την προετοιμασία του θέματος και την εισήγηση του ή όχι στην επόμενη συνεδρίαση της 29ης Δεκεμβρίου 2020.»

6. την ημερήσια διάταξη της 38ης συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου στις 29.12.2020 και από την οποία απουσιάζει το θέμα της παραχώρησης , παρόλο που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να έρθει προς συζήτηση

7. το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καν αίτημα προς την Δημοτική Κοινότητα

8. την ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής ότι το 2021 θα έχει αναπτύξει το σύστημα με τις Γωνίες Ανακύκλωσης

9. την μη ενεργή υποστήριξη από την δημοτική Αρχή, στις υπάρχουσες Γωνίες Ανακύκλωσης , οι οποίες υποστηρίζονται από εθελοντές συμπολίτες μας.

10. Την μη απάντηση ανάλογου αιτήματος μας για να αναλάβετε ή να συνεργαστούμε  στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης. Αίτημα που έχει γίνει γραπτώς εδώ και 14 μήνες και δεν έχει απαντηθεί ακόμη.

11. Το χρονοδιάγραμμα μας για την ανάπτυξη υποδομών μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύεται η ευαισθησία και θα εξασφαλίζεται η ενεργός συμμετοχή των συμπολιτών μας στην κουλτούρα της Κυκλικής Οικονομίας.

12. Το γεγονός ότι οι προσπάθειες μας αυτές γίνονται, όπως δηλώνουμε πολύ συχνά άλλωστε, μέχρι την στιγμή που θα αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες η Δημοτική Αρχή, ως έχει την ευθύνη και την υποχρέωση άλλωστε.
αποφάσισε για να μην δημιουργεί θέματα στο εσωτερικό της  Δημοτικής Αρχής, ούτε να δημιουργούνται υποψίες ειδικών μεταχειρίσεων σε θέματα Δημοτικής περιουσίας,  να αποσύρει το αίτημα προς παραχώρηση χώρου στην Λαική  Αγορά και να αναπτύξει τους στόχους της , σε περιοχές ευθύνης άλλων φορέων και οι οποίοι είναι άμεσα πρόθυμοι   .

Κέρκυρα 28.12.2020

Με εκτίμηση
Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ
Σπυρίδων Νεράντζης