Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικονομική «ένεση» 8.000 ευρώ στο κρίκετ

ΕΛΟΚ
28 Δεκεμβρίου 2020 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κρίκετ δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα, ενώ η έδρα της Ομοσπονδίας και το 95% των αγώνων γίνονται στην Κέρκυρα.

Είναι ένα κομμάτι της ιστορίας και των παραδόσεων του νησιού, μόνο που τα τελευταία χρόνια με τις πολλές περικοπές τα οικονομικά της Ομοσπονδίας συρρικνώθηκαν σε τέτοιο βαθμό που η λειτουργία της ήταν σχεδόν αδύνατη.

Η επίσκεψη νησί του Υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη στην Κέρκυρα και η υπόσχεση ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της Ομοσπονδίας έγινε ουσιαστικά πράξη, με ένα κονδύλι βοήθειας 8.000€, με το οποίο η ΕΛΟΚ «μπάλωσε» τις οικονομικές τρύπες, αφού το 2020 με τα προβλήματα του covid-19, η δραστηριότητα περιορίστηκε με αποτέλεσμα τη μικρότερη αγωνιστική σεζόν των τελευταίων δεκαετιών, χωρίς να μπορεί η ΕΛΟΚ να αλλάξει κάτι.

Τα χρήματα που ήρθαν στην πιο κατάλληλη στιγμή έδωσαν ανάσες στην Ομοσπονδία η οποία με έγγραφό της, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 28/12 ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά.
Το ευχαριστήριο αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ, αξιότιμε κύριε Γενικέ, με την παρούσα επιστολή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ,  σας εκφράζει  θερμές ευχαριστίες, για  την θετική σας ανταπόκριση  στο αίτημα μας για έκτακτη επιχορήγηση. Λίγο πριν φύγει το 2020, η απόφαση  για έκτακτη  οικονομική ενίσχυση της Ομοσπονδίας ύψους 8.000,00, μας δίνει  την ευχέρεια να ολοκληρώσουμε το οικονομικό έτος με θετικό ισολογιστικό πρόσημο και τακτοποιημένα ανελαστικά έξοδα. 

Η  στάση συνοδοιπόρου και στήριξης  που επιδείξατε -  μας δίνει την δύναμη, το κουράγιο και την αισιοδοξία,  να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο, να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, να διορθώσουμε ελλείψεις ή αστοχίες και με σκληρή -συστηματική δουλειά, να διαδώσουμε το άθλημα του Κρίκετ και την μεγάλη ιστορία που το ακολουθεί σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Το έχουμε αναφέρει πολλάκις και δεν θα σταματήσουμε να το τονίζουμε, ότι πέραν από την πολλαπλότητα των θετικών ευεργετημάτων που προσφέρει, το ΚΡΙΚΕΤ είναι δικαίως  άξιο προσοχής, μέριμνας και φροντίδας  από την πολιτεία, τόσο για την μέχρι τώρα μεγάλη και πολύπλευρη προσφορά του, όσο και για τις δυνατότητες και τις προδιαγραφές που το καθορίζουν, και τολμάμε να πούμε, ότι το κάνουν να ξεχωρίζει και να ανήκει σε μια ειδική κατηγορία αθλημάτων.

Είμαστε βαθιά  χαρούμενοι, νιώθουμε  δικαιωμένοι για  την σκληρή δουλεία που ομαδικά έχουμε επιτύχει, και είμαστε   βέβαιοι  για την  μεταξύ μας  αρμονική και εποικοδομητική συνεργασία  με σκοπό  την πρόοδο του αθλήματος μας.
Εκτός από τις ειδικές ευχαριστίες θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο σημαντικό  και ζωτικής σημασίας έργο  της  στήριξης  που παρέχετε στα ερασιτεχνικά σωματεία μας  για το οποίο σας εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας». 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια