Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Μ. Υδραίου για την άμεση παρέμβαση στη μεγάλη βλάβη του Σαββάτου

ΔΕΥΑΚ
28 Δεκεμβρίου 2020 / 13:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της μεγάλης βλάβης

σε αγωγό υδροδότησης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας αλλά και τις παρεμβάσεις σε κοπές δέντρων, ενημερώνει ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας με σχετικό δελτίο τύπου:

Άμεση ήταν η παρέμβαση των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας της ΔΙΑΔΕΥΑΚ αλλά και της Υπηρεσίας Καθημερινότητας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων που κλήθηκαν κάτω από δυσμενέστατες καιρικά συνθήκες το περασμένο Σάββατο να αντιμετωπίσουν μεγάλη βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης. Παράλληλα, αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας και σε άλλες  βλάβες και ζημίες οι οποίες σημειώθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα, αρκετές ώρες χρειάστηκαν οι υπάλληλοι της ΔΙΑΔΕΥΑΚ το βράδυ του Σαββάτου  προκειμένου να αντιμετωπίσουν μεγάλη βλάβη που παρουσιάστηκε στον κεντρικό αγωγό  ύδρευσης της πόλης. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση  και την άμεση αποκατάσταση απεφεύχθη ο κίνδυνος να διακοπεί η υδροδότηση στη μισή περίπου πόλη της Κέρκυρας.

Στο σημείο το βράδυ του Σαββάτου μετέβη  και η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων και πρόεδρος της ΔΙΑΔΕΥΑΚ μαζί με συνεργάτες της αρμόδιους αντιδημάρχους. Μάλιστα, η Μ. Υδραίου ευχαρίστησε θερμά τους εργαζόμενους για την αποτελεσματικότητά και την αμεσότητά τους  κάτω από εξαιρετικά δύσκολες εργασιακές συνθήκες.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Επιπλέον παρεμβάσεις του τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων λόγω της κακοκαιρίας, χρειάστηκε να γίνουν στην Στεφ. Παδοβά στην πόλη για την απομάκρυνση δέντρου καθώς επίσης και με καλαθοφόρο για την κοπή και απομάκρυνση κλαδιών.

Αυτοψία έγινε ακόμη μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην  περίπτωση πτώσης δέντρου  ιδιώτη σε πολυκατοικία στην περιοχή Κανόνι προκειμένου να υποδειχθούν στον ιδιοκτήτη οι απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί.