Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι μισοί ιδιώτες γιατροί στην Κέρκυρα και το 60% των εργαζομένων στο νοσοκομείο δηλώνουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν

κορονοϊός
25 Δεκεμβρίου 2020 / 21:13
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσουν τα εμβόλια και στο νοσοκομείο, από το προσωπικό του οποίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο πρώτος που θα εμβολιασθεί να είναι ο διοικητής του, Λ. Ρουμπάτης.

Ήδη η Διοίκηση έχει ζητήσει και συγκεντρώνει τις απαντήσεις των περίπου 700 εργαζόμενων στο νοσοκομείο ώστε να οργανωθεί ο εμβολιασμός τους. Περίπου το 60% των εργαζομένων στο νοσοκομείο έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εμβολιαστεί.
 
Το ίδιο έκανε και η Διοίκηση του Ιατρικού συλλόγου για τα μέλη του, γιατρούς, ελεύθερους επαγγελματίες. Από τους περίπου 350 γιατρούς, σύμφωνα με πηγές του Ιατρικού συλλόγου, ανταποκρίθηκαν θετικά περί τους 170 ποσοστό 50%.
 
Τα φορτηγά με τις πρώτες δόσεις του εμβολίου πέρασαν τον Προμαχώνα, αργά το απόγευμα των Χριστουγέννων.
 
Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου ξεκινούν ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί σε 5 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Ένα από αυτά, ο Ευαγγελισμός, όπου θα εμβολιαστούν 35 άτομα, κυρίως γιατροί και νοσηλευτές. Μεταξύ των πρώτων που θα εμβολιαστούν θα είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.
 
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο «Ελευθερία», μέσα στο Δεκέμβριο θα εμβολιαστούν:
 
-Υγειονομικοί
-Διαμένοντες και προσωπικό οίκων ευγηρίας και μονάδων φροντίδας χρονίως πασχόντων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.