Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αλ. Αυλωνίτης: Μείον 6 γιατροί στο Νοσοκομείο Κέρκυρας - δεν έχει καλυφθεί η θέση τους

Νοσοκομείο Κέρκυρας
24 Δεκεμβρίου 2020 / 09:49

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την κατάσταση στο Νοσοκομείο Κέρκυρας θέλησε να καταγράψει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, μετά τις επισκέψεις του στα Κέντρα Υγείας του νησιού

Υπενθυμίζεται ότι οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα από τα Κέντρα Υγείας, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Στέφανου Γκίκα, ο οποίος καταλόγισε τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Σημειώνει ο Αλέκος Αυλωνίτης: «Η επίσκεψη μου στα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας προκάλεσε «απαντήσεις» από πλευράς του βουλευτή Κέρκυρας της Ν. Δ. κ. Γκίκα που στηρίζονταν σε μικροπρεπή επιχειρήματα, υποστηρίζοντας δήθεν πως η κτιριακή τους κατάσταση  είναι αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, υπονοώντας δηλαδή πως, ως δια μαγείας, το 2015, που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της  χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονταν σε υπερπολυτελή κατάσταση.

Ξέχασε όμως ότι υπογραμμίστηκε από πλευράς μου στο δελτίο τύπου πως η κατάσταση που παρουσιάζουν σήμερα τα Κέντρα Υγείας είναι προϊόν διαχρονικών ευθυνών στο χώρο της υγείας ( « η πλήρης απαξίωση των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας με ευθύνες όλων όσων ασχολούμαστε με τα κοινά τις τελευταίες δεκαετίες»).

Αυτό ούτε καν το αναγνώρισε ο λαλίστατος και "δι'  ιδίων ενεργειών του πραγματοποιών τα πάντα" βουλευτής της ΝΔ απαντώντας μου και έτσι ξέχασε (!!!!) τις ευθύνες των προηγουμένων κυβερνήσεων της τελευταίας (τουλάχιστον) 20ετίας και απέδωσε τα πάντα στην προηγούμενη τετραετία. Ούτε αναγνώρισε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει όρθια την παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας, παρά την περίοδο δημοσιονομικής και οικονομικής ασφυξίας κατά την οποία άσκησε τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Σε συνέχεια των επαφών μου για να καταγράψω την υγειονομική κατάσταση του νησιού αλλά και για να διαπιστώσω εάν είμαστε έτοιμοι για τον εμβολιασμό, αφού επισκέφτηκα τις προηγούμενες ημέρες τα τρία περιφερειακά Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας, επισκέφθηκα και το Γενικό Νοσοκομείο όπου συναντήθηκα με το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κέρκυρας, το οποίο εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κ. Ντίνα Ιωάννου, την Ταμία κ.Διαμαντίνα Βασιλάκη και το  μέλος  ΔΣ κ.Φρόνιμο Γεράσιμο, με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας  που εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Πέτρο Πολιτάκη και με το Σύλλογο Καθαριστών/Καθαριστριών του ΓΝΚ που εκπροσωπήθηκε από τη Πρόεδρο κ.Ελένη Παγκράτη.

Ειδικότερα, εντύπωση προξενεί το γεγονός πως το τελευταίο έτος έχουν απομακρυνθεί 6 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, χωρίς να καλυφθούν οι θέσεις τους.

Οι όποιες προσλήψεις έγιναν μέχρι σήμερα  αποτελούν «χαρακτηρισμένες» μονιμοποιήσεις ήδη υπάρχοντος επικουρικού προσωπικού, χωρίς να προστίθενται στο πραγματικό έμψυχο δυναμικό. Κατά συνέπεια τα περί του αντιθέτου λεγόμενα από την διοίκηση του ΓΝΚ αποτελούν λεκτικές σοφιστείες και προσπάθεια συσκότισης της πραγματικής αλήθειας. Η παθολογική κλινική βρίσκεται να υπολειτουργεί με 4 ιατρούς (ένας εκ των οποίων απασχολείται με σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών) όταν χρειάζεται τουλάχιστον το διπλάσιο προσωπικό.

Η θέση του διευθυντή δεν έχει καλυφθεί μέχρι  σήμερα. Επιπλέον 30 εφημερίες (και πολλές πρωινές βάρδιες) του ΓΝΚ καλύπτονται από τα περιφερειακά ιατρεία του νησιού, με αποτέλεσμα και οι δομές Α’ Βάθμιας Υγείας να δέχονται επίσης σοβαρό πλήγμα στη λειτουργικότητα τους. Οι ελλείψεις αυτές, σε συνδυασμό με τη  τωρινή κατάσταση των Κέντρων Υγείας, που ήδη έχει περιγραφεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου , δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες για την ευόδωση του  εμβολιαστικού σχεδιασμού με ταυτόχρονη διατήρηση  μιας στοιχειώδους  ομαλής λειτουργίας όλων των δομών υγείας του νησιού.

Θεωρώ ότι πρέπει να ενεργοποιηθούμε όλοι για να είναι έτοιμες οι δομές της υγείας του νησιού μας να ανταποκριθούν στις εξαιρετικές συνθήκες του μαζικού εμβολιασμού.

Τα συγχαρητήρια και οι πανηγυρισμοί ας περιμένουν, εκτός και αν εκ των προτέρων  η κυβέρνηση των αρίστων θα θεωρήσει πως για ο, τι αρνητικό συμβεί θα φταίνε οι προηγούμενοι».