Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καινοτομία & Κυκλική Οικονομία»: Η Μ. Υδραίου στο φόρουμ του Ελληνο-Γερμανικού Επιμελητηρίου

Μερόπη Υδραίου
22 Δεκεμβρίου 2020 / 14:37

Η καινοτομία επένδυση για το μέλλον το κύριο θέμα

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας).  “Η καινοτομία ως επένδυση για το μέλλον” ήταν το κύριο θέμα του διαδικτυακού Φόρουμ Καινοτομίας που διοργανώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση με συμμετοχή και της Δημάρχου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στους κύριους ομιλητές.

Η  Δήμαρχος Μ. Υδραίου παρουσίασε τα πεπραγμένα του Δήμου έως σήμερα και τους στόχους τους οποίους έχει θέσει στον θεματικό άξονα “Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία “ εστιάζοντας στην διαχείριση αποβλήτων και στον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι και το 2023. Μεταξύ άλλων, η Μ. Υδραίου επεσήμανε ότι κύριος στόχος είναι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά νησιά σε θέματα “διαχείρισης αποβλήτων και κυκλικής οικονομίας”, εν αντιθέσει με το αρνητικό πρόσωπο που παρουσιάστηκε παγκοσμίως κατά την προηγούμενη δεκαετία. Παράλληλα, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την διάθεση συνεργασίας και συμμετοχής σε καινοτόμες και δοκιμασμένες λύσεις,  κάτι το οποίο διαπιστώθηκε μετά το πέρας του συνόλου των παρουσιάσεων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των ομιλητών στον θεματικό άξονα καινοτομία και κυκλική οικονομία  ήταν ο Έλληνας Υπουργός Εσωτερικών  Παν. Θεοδωρικάκος, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα περιβάλλοντος  Γιώργος Κρεμλής, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Ρόδη Κράτσα αλλά και σημαντικά στελέχη της Γερμανικής κυβέρνησης  και της γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Στο φόρουμ συμμετείχαν με την παρουσία τους κι άλλες προσωπικότητες από το ελληνικό και το γερμανικό “επιχειρείν” καθώς και ο Υπουργός Υγείας Βας. Κικίλιας, οι οποίοι ήταν ομιλητές στον έτερο θεματικό άξονα “Καινοτομία και Επιστήμη στον τομέα της Υγείας”.