Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΝΑΣΑ: Αντιπαραγωγικός, με παρασιτικά και πελατειακά χαρακτηριστικά ο προϋπολογισμός 2021

Ανακοίνωση
21 Δεκεμβρίου 2020 / 18:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η παράταξη «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας

Ιονίων Νήσων για το 2021, τονίζοντας μάλιστα πως η εκτέλεση του περσινού προϋπολογισμού βρέθηκε σε ιστορικό χαμηλό (2,5%).
Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο προϋπολογισμός που παρουσίασε για το 2021 η περιφερειακή αρχή της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου χαρακτηρίζεται από υστέρηση εσόδων από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς οποιαδήποτε νύξη για διεκδίκηση των παρακρατούμενων πόρων από το κεντρικό κράτος.
Εξαιρετικά διογκωμένες εμφανίζονται (πλησιάζουν τα 2.000.000 ευρώ) οι δαπάνες για τις αντιμισθίες των αιρετών, τις αποζημιώσεις των μετακλητών συμβούλων, των αποσπασμένων από άλλες υπηρεσίες, του συντονιστή πολιτικής προστασίας και τις μετακινήσεις (ταξίδια) όλων αυτών σε εσωτερικό και εξωτερικό.
Την ίδια στιγμή, απουσιάζει παντελώς η πρόνοια για την στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών στα νησιά μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση που ακολουθεί  την  υγειονομική, αλλά και την ανεπαρκή φροντίδα των κυβερνητικών μέτρων.
Η περιφερειακή αρχή απέτυχε πλήρως στην προσπάθεια εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού του 2020 καθώς, με  βάση τα στοιχεία των πληρωμών που παρουσιάστηκαν, καθηλώθηκε μόλις στο 2,5% των διατιθέμενων πόρων.
Ο προϋπολογισμός 2021 της περιφερειακής αρχής ΠΙΝ/Κράτσα ήταν μια έκθεση ιδεών, χωρίς απολογιστικά στοιχεία, με κορμό  -ακόμη και 16 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους-  τα συνεχιζόμενα έργα από την ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ και με πολλές ευχές για… μελλοντικές αποδόσεις.
Η ΑΝΑΣΑ θεωρεί ότι δίκαια ο προϋπολογισμός αυτός χαρακτηρίστηκε από πολλούς περιφερειακούς συμβούλους ως ο χειρότερος από την έναρξη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης το 2010 και μέχρι σήμερα».