Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυσαρέσκεια, οργή και πικρία στον Αγ. Νικόλαο

Αθλητικές εγκαταστάσεις
21 Δεκεμβρίου 2020 / 16:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ήταν αναμενόμενο να μη γίνει το έργο στο γήπεδο του Αγ. Νικολάου, το οποίο ενώ υπήρχε χρηματοδότηση 275.000€

έμεινε στα χαρτιά. Η γραφειοκρατία και ο τρόπος που λειτουργεί το Δημόσιο ήταν η αιτία να χαθούν τα χρήματα. Ακόμη μια ίδια ιστορία για μία αθλητική υποδομή στο νησί είναι αυτή με το γήπεδο του Αγ. Νικολάου. Ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που οι κάτοικοι του χωριού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η ομάδα που παίζει στην Α1 της ΕΠΣΚ, έκαναν μεγάλο αγώνα ώστε μετά από 16 χρόνια να ξαναλειτουργήσει και να είναι στη διάθεση της ομάδας και της νεολαίας της περιοχής.
Μπόρεσαν και εξασφάλισαν τα χρήματα για την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα και έργα βελτίωσης  κόστους 275.000€ που θα γινόταν μέσω του Δήμου Κέρκυρας, έχοντας ημερομηνία λήξης της χρηματοδότησης στις 31/12. Βέβαια η διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις Δήμους, δημιούργησε τη γνωστή γραφειοκρατία, αφού Δήμος Κέρκυρας τέλος και αλλαγή τρόπου κατασκευής του έργου. Θα έπρεπε ουσιαστικά να περάσει το έργο στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας με ότι αυτό συνεπάγεται και να ακολουθηθεί ο δρόμος κατασκευής ενός  τέτοιου έργου που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Τι έγινε; Ουσιαστικά μια τρύπα στο νερό, αφού τελειώνει το 2020 και τα όνειρα των ανθρώπων του Αγ. Νικολάου εξελίχθηκαν σε εφιάλτη. Το καλοκαίρι σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νότιας Κέρκυρας, υπήρξε παρέμβαση, αλλά και υπόσχεση από τον Δήμαρχο ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να υλοποιηθεί το έργο, όμως εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και το γήπεδο μένει αναξιοποίητο.
Η θέση του Δήμου ήταν να εγκρίνει μόλις 50.000€ από το τεχνικό πρόγραμμα και αυτό έχει αγανακτήσει τον κόσμο και την ομάδα του Αγ. Νικολάου. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, βάζοντας μάλιστα πάνω στο τραπέζι χρηματοδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που έκανε ο Δήμος ως τώρα όπως αποδυτήρια σε άλλο γήπεδο 150.000€ ενώ ζήτησε και σχεδόν 600.000€ για γήπεδα άλλων χωριών.
Η αγανάκτηση δεν έμεινε σε ένα πανό που δείχνει τη δυσαρέσκεια, αλλά εκδόθηκε και μια νέα ανακοίνωση από τον Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού, με τίτλο Κοινωνική Αναταραχή και Αναστάτωση  στον Αγ. Νικόλαο, που αναφέρει:
«Έντονη δυσαρέσκεια, οργή και πικρία προκάλεσε στα μέλη του Πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου αλλά και στους κατοίκους του Αγίου Νικολάου, η απόφαση του δήμου Νότιας Κέρκυρας για το γήπεδο του χωριού.
Αυτή έχει καθορίσει έναντι των 275.100 ευρ. που προέβλεπε η σχετική υπουργική απόφαση μόνο το ποσό των 50.000 ευρ. για τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του χωριού.
Οι νέοι του χωριού σαφώς απογοητευμένοι, πικραμένοι και οργισμένοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας ανάρτησαν στο κέντρο του χωριού στον κοινό χώρο των αιθουσών των δυο συλλόγων, πανό με σύνθημα την επιθυμία τους να αλλάξει η απόφαση και να γίνει σεβαστό το δίκαιο αίτημά τους, να μη μείνει στα χαρτιά το χρηματοδοτημένο και ήδη εγκεκριμένο γήπεδο του χωριού τους.
Είναι κοινή πεποίθηση τόσων των ίδιων αλλά και όλων των κατοίκων ότι το ποσό των 50.000 ευρ. που πιστώθηκε για το έτος 2021 είναι στάχτη στα μάτια τους, εμπαιγμός, κοροϊδία και ασέβεια από τους υπευθύνους του δήμου τόσο για τους ίδιους όσο και για το χωριό τους».
 
Αιμοδοσία από τον Κεραυνό Αγ. Νικολάου
 
Η ανάγκη για αίμα είναι πολύ μεγάλη και αυτό το ξέρουν πολύ καλά στον Αγ. Νικόλαο, όπου και έχουν καθιερώσει ημέρα αιμοδοσίας για την ερχόμενη Κυριακή 27/12.
Η ανακοίνωση: «Πιστοί στην καθιερωμένη μας δράση, και τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διοργανώνουμε ξανά την εθελοντική αιμοδοσία, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στα γραφεία μας (σχολείο Αγ. Νικολάου). Εν μέσω lockdown και με τις ανάγκες των νοσοκομείων για αίμα να αυξάνονται δραματικά, καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ομάδας να στηρίξουν τη δράση μας και να δείξουν την αλληλεγγύη τους στην κοινωνία που ταλαιπωρείται. Γράφουμε 4 στο 13033, έχουμε μαζί μας το ΑΜΚΑ και στο τέλος θα νικήσουμε».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια