Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αίτημα των ποδοσφαιριστών στην ΕΠΟ για τηλεδιάσκεψη

Γ΄ Εθνική
21 Δεκεμβρίου 2020 / 16:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έχει δρομολογηθεί η έναρξη των πρωταθλημάτων της  Super League 2, οι ομάδες ξεκίνησαν προπονήσεις και με τα τωρινά δεδομένα της πανδημίας ίσως το πρωτάθλημα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, ενώ ψάχνουν λύση και για τη Football League. Τίποτα όμως δεν έχει γίνει για τη Γ΄ Εθνική, μια κατηγορία στην οποία αγωνίζονται τρεις ομάδες της Κέρκυρας.

Η αγωνία των παικτών, κάποιοι από τους οποίους έχουν ανάγκες, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Οι επαγγελματίες συνάδελφοί τους που ανήκουν στον ΠΣΑΠ συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.

Η ΕΠΟ έχει σηκώσει τα χέρια, όμως ήρθε αίτημα στην Εκτελεστική της Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την κατηγορία, για να γίνει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ποδοσφαιριστών από όλη τη χώρα. Θέλουν να συζητήσουν και να πάρουν απαντήσεις για το πότε θα ξεκινήσουν προπονήσεις και φυσικά πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο πιθανόν ότι δεν θα γίνει αυτές τις μέρες, αφού η θέση της κυβέρνησης για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι δεδομένη, με βάση το lockdown που είναι σε ισχύ, δεν μπορεί να δοθεί άδεια για προπονήσεις στις ομάδες της Γ΄ εθνικής, οι οποίες θεωρούνται ερασιτεχνικές. Αυτό βέβαια παρασύρει και τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων που είναι σε αναμονή σε όλη τη χώρα και μιλάμε για 3.000 ομάδες περίπου. Αν θεωρήσουμε ότι η 7η Ιανουαρίου του 2021 δεν θα είναι τελευταία μέρα του lockdown, είναι ορατός ο φόβος να χαθεί όλη η χρονιά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια