Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Αλ. Αλεξάκης για την 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού

Αλέξανδρος Αλεξάκης
21 Δεκεμβρίου 2020 / 16:20

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο αντιπεριφερειάρχη Α. Αλεξάκη). Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, η 12η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.

Πρόκειται για την τελευταία τακτική συνεδρίαση του τρέχοντος έτους. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας, κος Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Τουρισμού, κος Θεοχάρης, κάνοντας σύντομο απολογισμό αναφέρθηκε στις σημαντικότερες  πρωτοβουλίες  του Υπουργείου.

Στην συνεδρίαση συμμετείχε επιπλέον η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κα Άντζελα Γκερέκου, η οποία ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις ενέργειες του ΕΟΤ. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η νέα καμπάνια, που έχει προτεραιότητα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, θα είναι έτοιμη το Φεβρουάριο του 2021 και θα αντικατοπτρίζει μια Ελλάδα στη Νέα Εποχή .

Αναφορικά με την νέα νομοθετική διάταξη για την θεσμοθέτηση των συνεργατικών σχηματισμών, οι οποίοι θα αποτελούν τον κορμό των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμού, ο κος Αλεξάκης υπερθεμάτισε ως προς την πρωτοβουλία αυτή, αναφέροντας τις ενέργειες που μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την σύσταση DMO και Παρατηρητηρίου Τουρισμού. Πρόκειται για δράσεις που ήδη έχουν ενταχθεί στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης της ΠΙΝ για το 2021 και των οποίων η συμβολή θα είναι καθοριστική στην προσπάθεια αναβάθμισης και επανατοποθέτησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Στην συνέχεια έγινε σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Επιτροπής Γαστρονομικού Τουρισμού του Υπουργείου. Το γεγονός αποτέλεσε ευτυχή συγκυρία, καθώς από την νέα χρονιά το υλικό αυτό θα αποσταλεί τις Περιφέρειες και το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την συνέχιση της πρωτοβουλίας με αντικείμενο την δημιουργία Ομάδων Εργασίας Γαστρονομικού Τουρισμού, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ως προς το θέμα αυτό, αναμένεται η εντατικοποίηση των επαφών με φορείς όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.