Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Δώστε κίνητρα σε γιατρούς - Βάλτε την Κέρκυρα στις άγονες περιοχές

Δημήτρης Μπιάγκης
21 Δεκεμβρίου 2020 / 14:44

Τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας, Δημήτρη Μπιάγκη, κατατέθηκε Τροπολογία από το Κίνημα Αλλαγής, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. 

Με την Τροπολογία επαναφέρεται το δίκαιο αίτημα, ώστε να χαρακτηριστεί η Κέρκυρα άγονη και προβληματική περιοχή Α’ ζώνης. Επίσης, προτείνεται η παροχή κινήτρων σε ιατρούς που υπηρετούν σε νησιωτικές υγειονομικές μονάδες ή σε άγονες και προβληματικές περιοχές λόγω της πανδημίας, ώστε να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό τα νοσοκομεία των νησιών μας.

Η ένταξη και της Κέρκυρας στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α’ ζώνης κρίνεται επιτακτική όσο ποτέ, μετά και τον «εν κρυπτώ» χαρακτηρισμό των περιοχών των υπολοίπων Ιονίων Νήσων ως άγονων και προβληματικών περιοχών Α’ ζώνης και τη σκανδαλώδη εξαίρεση της Κέρκυρας. Έτσι, εξασφαλίζεται η ομοιόμορφη μεταχείριση και της νησιωτικής περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας. Παράλληλα, με την Τροπολογία, προτείνονται πρόσθετα κίνητρα στους Ειδικευμένους Ιατρούς για να καλυφθούν οι θέσεις στα νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών.

«Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις δεσμεύσεις του απέναντι στην κερκυραϊκή κοινωνία, φέρνει και πάλι την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και την κυβέρνηση των «αρίστων» της Νέας Δημοκρατίας προ των ευθυνών τους», δήλωσε ο Βουλευτής Κέρκυρας, Δημήτρης Μπιάγκης και συνεχίζει: «Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό, συνεχίζουν να λειτουργούν με πανικό και υπό το καθεστώς ασφυκτικής πίεσης, πραγματοποιώντας κινήσεις χωρίς λογική βάση.

Επαναφέρουν παλαιές πρακτικές στο προσκήνιο, πρακτικές που εμπεριέχουν πολιτικές σκοπιμότητες και είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του κόσμου. Αντί για τη μεθοδική και στοχευμένη ενίσχυση των δομών Υγείας, συνεχίζουν την πολιτική των μεταθέσεων και των μετακινήσεων κατά το δοκούν.

Η Κέρκυρα απαιτεί την ίδια αντιμετώπιση με τα υπόλοιπα Ιόνια νησιά. Τα νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών πρέπει να στελεχωθούν άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό. Η προτεινόμενη τροπολογία έρχεται να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση και δεν έχει πολιτική χροιά, λόγος για τον οποίο καλούμε όλους τους συναδέλφους να τη στηρίξουν στην επικείμενη ψηφοφορία που θα διεξαχθεί απόψε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».