Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φτωχότερη η δημοσιογραφία, πέθανε ο Γιώργος Σαββίδης

σαββίδης
21 Δεκεμβρίου 2020 / 13:50
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Φτωχότερη η δημοσιογραφία και ο συνδικαλισμός των συντακτών με τον θάνατο του άλλοτε προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, Γιώργου Σαββίδη (82). Άψογος δημοσιογράφος, χαλκέντερος συνδικαλιστής.

Συνεργαστήκαμε επανειλημμένα τα τελευταία πολλά χρόνια από διαφορετικές θέσεις. Υπερασπιστής της ελευθεροτυπίας και της αξιοπρέπειας των δημοσιογράφων.
Λαμπράκης, στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού και του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη ενασχόληση τον πολιτισμό.

Κι όπως έγραψε ο άλλοτε διευθυντής της Αυγής, Νίκος Φίλης, μπροστά στους συνδικαλιστικούς αγώνες για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων δημοσιογράφων αλλά και για το δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη στην έγκυρη πληροφόρηση, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, οξύ πνεύμα και άγρυπνο βλέμμα μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του, ο Γιώργος «φεύγει» αφήνοντας πίσω του, το παράδειγμα του καθημερινού μόχθου για τη συγκρότηση της εφημερίδας ως «πολιτιστικού προϊόντος». 

Όλοι εμείς στο enimerosi.com εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του, με πόνο ψυχής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.