Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτσας: Ενδεχόμενο νέων μέτρων την Πρωτοχρονιά, αν δεν υπάρξει προσοχή τα Χριστούγεννα

Περιοριστικά μέτρα
21 Δεκεμβρίου 2020 / 13:26

ΑΘΗΝΑ. Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουν τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε μάλιστα για νέα σκληρότερα μέτρα την Πρωτοχρονιά, αν δεν τηρηθούν τα υφιστάμενα και παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τα Χριστούγεννα.

Τόνισε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν τίθεται τέτοιο ενδεχόμενο, αρκεί να εφαρμοστούν τα υφιστάμενα μέτρα προσθέτοντας ότι όλα εξαρτώνται από τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα σε περιοχές της δυτικής Αττικής και στην Κοζάνη το ιικό φορτίο παραμένει. Απευθύνοντας έκκληση για τις ημέρες των εορτών είπε: «Κάνουμε έκκληση, άλλη μια φορά, όχι μόνο στους κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών, αλλά στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε στις γιορτινές μέρες. Όλοι έχουμε κουραστεί από την καραντίνα που μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε μια συνάντηση λίγων ωρών να απειλήσει τις ζωές μας και να καταστρέψει όλα όσα πετύχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις, ιδιαίτερα σε κλειστούς και μη καλά αεριζόμενους χώρους όπως είναι τα σπίτια μας, μπορεί να γίνουν γιορτή για τον ιό και όχι για μας. Οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα εύθραυστες και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πειραματισμούς, ούτε για λάθη, ούτε για ρίσκο.

Θέλουμε μετά τις γιορτές να πάμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω. Θέλουμε καθώς θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε - και μπορούμε - να τα καταφέρουμε. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα – το πολύ με άλλη μια οικογένεια – τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα. Πολύ περισσότερο τώρα που έρχεται το εμβόλιο και η ελπίδα δεν είναι ευχή, αλλά ορατή πραγματικότητα».