Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση ψηφίσματος για Αντωνάκη από «Κερκυραϊκή Αναγέννηση»

Πνευμονολόγος
21 Δεκεμβρίου 2020 / 09:27

Άμεση ανάκληση της απόφασης περί έκτακτης μετακίνησης του πνευμονολόγου (και προέδρου της Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.), Μάνου Αντωνάκη στο Νοσοκομείο Βέροιας, ζητά η παράταξη με επικεφαλής τον Χρύσανθο Σαρλή

ΚΕΡΚΥΡΑ («ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»).  Σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε η παράταξη «Κερκυραϊκή Αναγέννηση» στην Δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, αναφορικά με την άμεση λήψη απόφασης δια περιφοράς και αποστολή της στον Υπουργό Υγείας σχετικά με το θέμα της μετακίνησης του πνευμονολόγου, Μάνου Αντωνάκη, από το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας σ' αυτό της Βέροιας.

Το ψήφισμα που προτείνει η παράταξη με επικεφαλής τον Χρύσανθο Σαρλή, έχει ως ακολούθως:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερκυραίων και Διαποντίων, σε έκτακτη και επείγουσα συνεδρίασή του αποφάσισε να ζητήσει την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ κ. ΑΝΤΩΝΑΚΗ.

Σε εποχή πανδημίας, απαγορεύσεων μετακινήσεων, συνεχών συστάσεων τήρησης υγειονομικών κανόνων, επιφυλακής για ενδεχόμενο τρίτο κύμα εξάπλωσης του κορωνοϊού και γενικής επαγρύπνησης για τη δημόσια υγεία, έρχεται εντολή μετακίνησης στελέχους της Πνευμονολογικής Κλινικής!

Όταν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας:

• η μονάδα COVID 19, επιτηρείται από Πνευμονολόγους ιατρούς,

• στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύουν Πνευμονολόγοι ιατροί,

• λειτουργεί Πνευμονολογική Κλινική που απαιτεί ισχυρή ιατρική παρουσία και καταβάλλεται άοκνη προσπάθεια νοσηλείας ασθενών,  

Όταν εντέλει:

• Το Νοσοκομείο μας εξυπηρετεί ιατρικές και νοσηλευτικές ανάγκες πέντε νησιών του Νομού μας,

• ο Νομός μας είναι νησιωτικός με όλες τις δυσκολίες που προκύπτουν για πιθανή τριτοβάθμια φροντίδα νοσηλείας σε νοσηλευόμενους,

• προσλαμβάνεται ιδιώτης ιατρός Πνευμονολόγος για προσφορά επιστημονικής βοήθειας στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε.

Θεωρούμε με καλή πίστη, ότι η επιλογή μετακίνησης του κ. Αντωνάκη, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται ότι είναι Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας και μέλος της Διοίκησης των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού, έγινε εντελώς τυχαία, αλλά βεβαίως χωρίς καμία λογική, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η απόλυτη ανάγκη ιατρικής και νοσηλευτικής στελέχωσης του Νοσοκομείου μας.

Για τους λόγους αυτούς εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας και ΖΗΤΑΜΕ:

- Την άμεση ανάκληση μετακίνησης του ιατρού Πνευμονολόγο κ. Αντωνάκη,

- Την ταχεία πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης πανδημίας, αλλά για την δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου του νησιωτικού μας Νομού».