Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επίσκεψη Αυλωνίτη σε επιχειρηματίες και καταστήματα της Κέρκυρας

Επιχειρήσεις
20 Δεκεμβρίου 2020 / 10:19

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κέντρο της πόλης της επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης

Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της τοπικής νεολαίας του κόμματος Σ. Σκιαδόπουλο. Συζήτησε με επιχειρηματίες, εργαζόμενους και πολίτες σχετικά με την κατάσταση της χριστουγεννιάτικης αγοράς, και αντάλλαξε ευχές μαζί τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο βουλευτής διαπίστωσε πως η καταναλωτική ζήτηση θα κινούνταν  καλύτερα  αν τα τωρινά τυφλά και οριζοντίως εφαρμοζόμενα υγειονομικά μέτρα δεν "έπνιγαν"  αδικαιολόγητα την αγορά. Οι επιχειρηματίες επιβεβαίωσαν στο βουλευτή πως η πρακτική του click away είναι δύσκολα εφαρμόσιμη και μη λειτουργική, καθώς δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των τοπικών αγορών, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες άνισης μεταχείρισης και να ευνοούνται αποκλειστικά οι μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα.

Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης δήλωσε πως : «Τα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, χωρίς πρόνοια για την προστασία  των καταστηματαρχών και των εργαζομένων, χωρίς κανέναν σχεδιασμό για οικονομική ανασυγκρότηση, δημιουργούν μέγιστο πρόβλημα για τη βιωσιμότητα των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών δεν είναι αυτό που κρατά την αγορά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά η ανικανότητα της κυβέρνησης να συνδράμει τους επιχειρηματίες να διαθέσουν τα προϊόντα τους με ασφάλεια».

Οι οικονομικές συνέπειες από τα τυφλά και οριζόντια μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας φέρνει στα όρια τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ζητούν τα αυτονόητα. Με γνώμονα την υγεία και την προστασία όλων των μελών της κοινωνίας μας, υπάρχει δυνατότητα να αναθεωρηθούν ορισμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, έστω και προσωρινά, με κριτήρια το υγειονομικό φορτίο ανά περιφερειακή ενότητα, ώστε σε περιοχές που δεν είναι υγειονομικά επιβαρυμένες, όπως η Κέρκυρα, οι επιχειρηματίες να καταφέρουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με ηπιότερα μέτρα, προκειμένου να αποκομίσουν κάποια έσοδα για να επιβιώσουν.
Τέλος ο βουλευτής σημείωσε πως έχει τεράστια σημασία να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη μας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας.