Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αστραπιαία αντίδραση της Περιφέρειας, άργησε έξι μήνες!

πιν
19 Δεκεμβρίου 2020 / 19:55
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, απαντώντας σε ερώτηση της Λα.Συ. στο περιφερειακό συμβούλιο, προσπάθησε να παρουσιάσει ως άμεση την αντίδραση της Αρχής. Όμως σχεδόν έξι μήνες αργότερα, ακόμα εκκρεμεί η Προγραμματική με τον Δημόκριτο, που θα κάνει την έρευνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αμφισβητεί ο Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Ιωάννου, τα πορίσματα της μελέτης για τη μόλυνση του Τεμπλονίου, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο εξωραϊστικός σύλλογος.

Απαντώντας σε Επερώτηση της Λα.Συ. αντέτεινε ότι διενεργήθηκαν έλεγχοι της υφιστάμενης κατάστασης στην περιοχή, όπου οι τιμές των αναλύσεων των μετάλλων που ερευνήθηκαν, ήταν κατώτερες των ανωτάτων επιτρεπομένων ορίων.

Όσον αφορά στην ανάλυση, που διενήργησε ιδιωτικό εργαστήριο και δημοσίευσε ο Σύλλογος Τεμπλονίου, τα οποία αφορούσαν τέσσερα πιστοποιητικά αναλύσεων βαρέων μετάλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι καθίσταται επιβεβλημένη η ήδη δρομολογημένη έρευνα από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, στην ευρύτερη περιοχή του Τεμπλονίου. Επιμένοντας πως δεν μπορεί να εξαχθεί με υπευθυνότητα, επιστημονικό συμπέρασμα από την έκθεση, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Τεμπλονίου, καθώς λείπουν αρκετές πληροφορίες, και η έλλειψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε μη ασφαλή συμπεράσματα.

Στην απάντησή του στη Λα.Συ. ενώ τόνισε, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ενημερωτικό της ΠΙΝ, ότι αντέδρασε αστραπιαία «σ.σ. εντός 48 ωρών» μετά την πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, καλώντας τον Δημόκριτο νε μελετήσει κατεπειγόντως τις επιπτώσεις και τις συνέπειες στον περιβάλλον, δεν έκανε το ίδιο και στην περίπτωση της Κέρκυρας ενώ και τα πορίσματα της έρευνας για την Κεφαλονιά δεν τα έχει παραλάβει επειδή εκκρεμεί η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης που ανατέθηκε αστραπιαία εδώ και μήνες στον Δημόκριτο!

Στην περίπτωση της Κέρκυρας ενώ γίνεται λόγος για έρευνα/ανάλυση και καθησυχαστικά πορίσματα, από την ανακοίνωση τουλάχιστον, δεν προκύπτει ποιος την έκανε.
 
«Αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται έγγραφο του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, το οποίο θα υποδεικνύει απαραίτητα δεδομένα που πρέπει να συλλεγούν, σχετιζόμενα με την καταγραφή πληθυσμιακών δεδομένων της ευρύτερης περιοχής, την καταγραφή των δραστηριοποιούμενων πάσης μορφής και είδους επιχειρήσεων, εντός συγκεκριμένης χιλιομετρικής ακτίνας, εν συνεχεία δε και κατόπιν της παροχής των στοιχείων αυτών, οι πρώτες δειγματοληψίες και αναλύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου 2021, θα ακολουθήσουν δε το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, οι λοιπές προγραμματισμένες μετρήσεις», καταλήγει το ενημερωτικό της Περιφέρειας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.