Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κυνηγετικός Σύλλογος Κέρκυρας: Πρέπει να ντρέπεται αυτός που κακοποίησε τα σκυλιά!

Κακοποίηση
18 Δεκεμβρίου 2020 / 15:16

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το γεγονός ότι πρωταγωνιστής του απαράδεκτου περιστατικού κακοποίησης

των δύο σέτερ το βράδυ της Δευτέρας στη Λευκίμμη, είναι κυνηγός, δηλαδή ένας άνθρωπος που έχει εξ ορισμού ιδιαίτερους δεσμούς με τα σκυλιά.

Το εν λόγω άτομο είναι μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Νότιας Κέρκυρας, τα μέλη του οποίου  αντιμετώπισαν με αποστροφή το περιστατικό, το θεωρούν καταδικαστέο και προτίθενται μάλιστα να εκδώσουν σχετική ανακοίνωση.  

Απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτήρισε τη συμπεριφορά και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κεντρικής Κέρκυρας, μιλώντας στο enimerosi.com. 

«Ακόμη και αν δεν είναι μέλος του Συλλόγου μας, θεωρώ απαράδεκτο και καταδικαστέο το περιστατικό της βάναυσης μεταχείρισης των δύο σκυλιών το βράδυ της Δευτέρας στη Λευκίμμη. Η αγάπη των κυνηγών για τα σκυλιά τους είναι αποδεδειγμένη. 
Οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη διότι με την ιδιότητα του κυνηγού, ο άνθρωπος αυτός εκθέτει όλη την κυνηγετική κοινότητα» είπε ο Γιώργος Μαυρόπουλος.

«Από κει και πέρα, θεωρούμε ότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές και η υπόθεση  έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης

Πάντως εάν ήταν μέλος του δικού μας συλλόγου, αύριο το πρωί θα καλούνταν σε πειθαρχικό με το ερώτημα της προσωρινής ή οριστικής διαγραφής του.

Λυπάμαι ειλικρινά που αυτός ο άνθρωπος έχει την κυνηγετική ιδιότητα. Λυπάμαι πολύ για τα ζώα.  Δεν λυπάμαι καθόλου γι'αυτόν, γιατί αυτό που έκανε ήταν συνειδητό! 

Γι' αυτό ντρέπομαι για λογαριασμό του. Αφού εκείνος δεν ντρέπεται και φέρεται έτσι στα ζώα, να ντραπώ εγώ και όλη η κυνηγετική οικογένεια!»
τόνισε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κέρκυρας.