Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: Ας δούμε ποιος διαστρεβλώνει κ. Μαχειμάρη!

Λαϊκή Συσπείρωση
17 Δεκεμβρίου 2020 / 17:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επανέρχεται η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας στην αντιπαράθεση με τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη, σχετικά με την ανάγκη επίλυσης σοβαρών εργασιακών ζητημάτων του Δήμου:

Στην δεύτερη ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:
Με παρέμβασή της στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 5/12 και στον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας στις 14/12  η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε την επίλυση σοβαρών προβλημάτων των εργαζομένων. Προβλήματα που αφορούν τις τριτοκοσμικές συνθήκες στέγασης της υπηρεσίας καθαριότητας, το πάγωμα των συμβάσεων 5 εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς και την άρνηση έγκρισης μιας νόμιμα δικαιούμενης απόσπασης. Ακολούθησαν και δημόσιες τοποθετήσεις της παράταξης για την ανάδειξη των θεμάτων.

Μετά από αυτά η δημοτική αρχή αντί να κινηθεί στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων και στην άρση των επιλογών της εκτόξευσε ένα λίβελλο κατηγορώντας τη ΛΑΣΥ για διαστρέβλωση, λασπολογία και συκοφαντίες!

Επιτέθηκε μάλιστα και στον επικεφαλής της παράταξής μας με αήθη τρόπο χρησιμοποιώντας και την παλιά συνταγή της στοχοποίησης ενός στελέχους. Παρουσίασε δηλαδή τη στάση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ έξω από την πολιτική της. Βεβαίως η προσπάθεια αυτή διαχωρισμού δεν συνιστά πρωτοτυπία. Έχει δοκιμαστεί εδώ και δεκαετίες από ασφαλίτικους και χαφιέδικους μηχανισμούς.

Ας δούμε όμως ποιος διαστρεβλώνει, λασπολογεί και συκοφαντεί.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από τη δημοτική αρχή να φροντίσει για την άμεση μετεγκατάσταση της υπηρεσίας καθαριότητας από τον απαράδεκτο χώρο που βρίσκεται σήμερα υλοποιώντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίστηκε ομόφωνα πριν από 6 μήνες.

Η δημοτική αρχή στην ανακοίνωσή της λέει ότι «περιβάλλει με εκτίμηση, σέβεται την προσωπικότητα και  φροντίζει για τις συνθήκες εργασίες, ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων» ωστόσο για την ουσία δεν αναφέρει τίποτα. Αλλά τι να πει;

 Για την παράγκα (!) από λαμαρίνες (!) που «στεγάζει» την υπηρεσία καθαριότητας, η οποία διαθέτει και φυσικές «τουαλέτες» … στους παρακείμενους θάμνους;

 Για τους δημόσιους εξευτελισμούς εργαζομένων ή για την προσπάθεια αφαίρεσης αδειών και ρεπό; 
 
Αλήθεια πόσο θράσος μπορεί να έχει κάποιος, τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, να κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για συκοφαντία;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ 

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση της για «πάγωμα» των συμβάσεων 5 εργαζόμενων των παιδικών σταθμών που λήφθηκε με το lockdown και το κλείσιμο των σταθμών και να φροντίσει για την αξιοποίηση του προσωπικού σε άλλες δομές.

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι η απόφασή της στις 16/11 να αφήσει εν μέσω πανδημίας χωρίς μισθό το προσωπικό πάρθηκε γιατί το προβλέπει η σύμβασή του. Ωστόσο τώρα, ένα μήνα μετά, (!) λέει, ότι «θα διερευνηθεί το θέμα νομικά». 

Εμείς λοιπόν της παραθέτουμε απόσπασμα των οδηγιών του ΟΑΕΔ με ημερομηνία 2/11/2020, 2 εβδομάδες πριν την απόφαση του δημάρχου για πάγωμα των συμβάσεων, όπου δίνει τη δυνατότητα απασχόλησης του προσωπικού σε άλλη δομή. 

Πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι κάποιος για να κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για λασπολογία;


Δείτε ακόμα: Απάντηση στον Γ. Μαχειμάρη από εργαζόμενη στα κοινωφελή προγράμματα


 


ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ 
 
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε από τη δημοτική αρχή να τηρήσει το νόμο και να σεβαστεί το δικαίωμα του εργαζόμενου για απόσπαση. Ο δήμαρχος λέει ότι «σέβεται τον εργαζόμενο όμως παρατηρεί την υποστελέχωση του δήμου» και γι’ αυτό δεν την υπογράφει!

Αλήθεια πόσο ηθικό είναι να καλύπτεις την αντιλαϊκή πολιτική της υποστελέχωσης φορτώνοντάς την σε ένα εργαζόμενο και καταπατώντας τα δικαιώματά του;

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΔΥΣΦΗΜΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

Είναι σαφές ότι ο μόνος που δυσφημεί είναι η δημοτική αρχή και η αντιλαϊκή πολιτική της! Δυσφημεί το τόπο μας με αυτά που κάνει κι αυτά που δεν κάνει! Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες γι’ αυτήν!

Δεν περιμέναμε ποτέ να γίνει για τους εργαζόμενους και τους δημότες ο … Γιάννης Αγιάννης. Πάει πολύ όμως να είναι ένας αδίστακτος Ιαβέρης και να κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για γκεμπελισμό!

Πάντως αν νομίζει ότι η δημοτική ομάδα της ΛΑΣΥ θα πάψει να βάζει μπροστά τις ανάγκες των ανθρώπων έχει τις δικές της αυταπάτες! Είμαστε εδώ για να ανοίξουμε δρόμο στο μέλλον, το οποίο δεν φτιάχνεται με παλιά και αντιλαϊκά υλικά!