Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελπίδες για επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων στις αρχές Φεβρουαρίου

Γ΄ Εθνική
17 Δεκεμβρίου 2020 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η τέταρτη παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Ιανουαρίου έχει προβληματίσει όλο το φάσμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Τα 44 ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία του νησιού που αγωνίζονται σε Γ΄  Εθνική και στα τοπικά πρωταθλήματα είναι ιδιαίτερα προβληματισμένα και αδυνατούν να προγραμματίσουν οτιδήποτε, αφού μένουν σχεδόν τρεις εβδομάδες ακόμη για την άρση του lockdown.
Πολλή κουβέντα έγινε για τη Γ΄ Εθνική όπου ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα έχουν μεγάλο φορτίο, κυρίως οικονομικό, για τη σεζόν που έχει διακοπεί. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά, κυρίως ότι δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και τους αγώνες μπαράζ ανόδου. Ακούγεται επίσης ότι θα γίνει μόνο ένας γύρος, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς άδικο για τις ομάδες.
Αν ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν τις αρχές Φεβρουαρίου. Με δεδομένο ότι έχουν γίνει μόλις 3 αγωνιστικές από τις 24 στον, αντιλαμβάνεται κανείς ότι, οι ομάδες θα πρέπει να παίζουν αγώνες μπαράζ Κυριακή - Τετάρτη και κυριολεκτικά να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να τα καταφέρουν και να τελειώσουν αρχές Μαΐου.
Αυτή τη στιγμή ποδόσφαιρο παίζεται μόνο στη Super League 1, ενώ η SL2 και η Football League είναι στην αναμονή, απλά αυτές τις μέρες ξεκίνησαν ομαδικές προπονήσεις οι ομάδες της SL2 τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Διευκρινήσεις και εκτιμήσεις για το τι θα γίνει καθώς και για την έναρξη των πρωταθλημάτων  έδωσε το μέλος  της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5 και είπε:
«Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για έναρξη προπονήσεων στις αρχές του χρόνου, αν γίνει αυτό, τότε θα γίνει έναρξη στις αρχές Φεβρουαρίου για Γ΄ Εθνική και πιο κάτω. Η Super League 2 θα κάνει ένα αίτημα για να ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου, η Football League θα ξεκινήσει πιθανότατα μαζί με τη Γ΄ Εθνική. Πιθανόν πως στη Super League 2 και στη Football League θα αλλάξουν την προκήρυξη και θα καταργηθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ.
Στη Γ΄ Εθνική υπάρχει η σκέψη να καταργήσουμε τα πλέι οφ ανόδου, το μίνι πρωτάθλημα, δεν υπάρχει καμία σκέψη να έχουμε μόνο ένα γύρο όπως έχω ακούσει και διαβάσει.
Άρα ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα θα πρέπει να προγραμματιστούν, ιδίως οι όποιοι εκτός Κέρκυρας ποδοσφαιριστές έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους, να έρθουν πάλι στο νησί μετά από τις 7 Ιανουαρίου. Βέβαια αν κάτι δεν πάει καλά και υπάρξει παράταση δύο επιπλέον εβδομάδων δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Για τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων δεν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι σε αυτό τον προγραμματισμό. Ίσως μια Γ.Σ. της ΕΠΣΚ όπου σε συνεννόηση με τις ομάδες καταργηθούν τα μπαράζ όπως αρχικά είναι στην προκήρυξη και να γίνουν με διαφορετικό τρόπο να βοηθήσει να τελειώσουν.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια