Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χ. Τόμπρου: «Δεν θα γίνει Χριστουγεννιάτικο Χωριό, θα αγοραστεί διάκοσμος για την πόλη»

Χριστούγεννα
16 Δεκεμβρίου 2020 / 12:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Aντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της δημοτικής αρχής Υδραίου,

να προχωρήσει στην εγκατάσταση χριστουγεννιάτικων κατασκευών, παρά την παράταση του lockdown και του περιορισμού μετακίνησης των πολιτών. 

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρυσούλα Τόμπρου, μιλώντας στην Ενημέρωση, απαντά: «Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Ελλάδας και του κόσμου. Θεωρούμε ότι ο πρέπει να αλλάξει η ψυχολογία των δημοτών μας, να βγούμε από αυτή τη μιζέρια. Να κάνει ο κόσμος μια βόλτα στην πόλη και να πάρει λίγη χαρά».

«Δεν πρόκειται για Χριστουγεννιάτικο Χωριό» επισημαίνει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού. «Είναι ένας στολισμός της πόλης σε κεντρικά σημεία από την Πλατεία Δημαρχείου, την Ευγενίου Βουλγάρεως μέχρι και το Σαρόκο».

Τονίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται για ενοικίαση παιχνιδιών, ούτε δράσεις που θα συγκεντρώνουν κόσμο, όπως συνέβη τα προηγούμενα Χριστούγεννα.

Πρόκειται για αγορά Χριστουγεννιάτικων κατασκευών, όπως φάτνη, σπιτάκια, στρατιώτες και διάφορα άλλα διακοσμητικά, τα οποία θα παραμείνουν στην περιουσία του Δήμου. «Εξάλλου τα χρήματα είχαν προϋπολογιστεί για το Τμήμα Πολιτισμού,  και δεν κάναμε τίποτα άλλο όλο τον χρόνο, όπως ήρθαν τα πράγματα με την πανδημία. Αποφασίσαμε να κάνουμε μια αγορά για να τα έχουμε κάθε χρόνο», εξήγησε η Χρυσούλα Τόμπρου.

Να σημειωθεί ότι η αρχική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ήταν να γίνει διαγωνισμός για δαπάνη περίπου 50.000€, αλλά κηρύχθηκε άγονος, λόγω έλλειψης δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο. Ετσι, η οικονομική επιτροπή θα προχωρήσει  σε απευθείας ανάθεση, αλλά μέχρι το όριο που επιτρέπει ο νόμος, δηλαδή ποσό 20.000€ (+ ΦΠΑ). 

Το θέμα είχε έρθει στο δημοτικό συμβούλιο πριν το ολικό lockdown και είχε αποσυρθεί μετά από παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης για να συζητηθεί ξανά πιο εμπεριστατωμένα. Παρ' όλα αυτά, το θέμα "πέρασε" τελικά με απόφασή της η Οικονομική Επιτροπή.