Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύμφωνο συνεργασίας με την GIVMED, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου

Κοινωνικό Φαρμακείο
15 Δεκεμβρίου 2020 / 14:40

Μέσω του πανελλαδικού «ψηφιακού δικτύου», οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορούνται που μπορούν να διαθέσουν το περίσσευμα των μη-ληγμένων φαρμάκων τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Συμφωνητικό συνεργασίας υπέγραψε χθες η Δήμαρχος Μ. Υδραίου μεταξύ του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και της GIVMED Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας, για την κάλυψη μέρους των φαρμακευτικών αναγκών του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου.

Με τη συνεργασία αυτή, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με την Equal Society, συμπεριλαμβάνεται  σε ένα «ψηφιακό δίκτυο» προμήθειας φαρμάκων πανελλαδικής εμβέλειας, μέσω του οποίου οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορούνται συνεχώς που θα μπορούν να διαθέσουν το περίσσευμα των μη-ληγμένων φαρμάκων τους.

Έτσι, προσφέρεται η δυνατότητα στους δημότες να δείξουν την κοινωνική τους ευαισθησία προς τους συνανθρώπους τους αλλά ταυτόχρονα και να λάβει χώρα στον Δήμο, πραγματική πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων από φάρμακα όπως επιτάσσουν και οι Ευρωπαϊκές Οδηγίες.

Η υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας έγινε παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Ανδρέα Σκούπουρα, της Αντιδημάρχου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Ανάπτυξης Παναγιώτας Τζάννε και του Επιστημονικού Συνεργάτη Βίκτωρα Δημουλή.

Η διαδικασία εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα «100 Ευφυείς Πόλεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (100 Intelligent Cities Challenge), όπου ο Δήμος συμμετέχει με κύριο θεματικό άξονα την Διαχείριση Αποβλήτων και την Κυκλική Οικονομία.

Να τονισθεί ότι η συγκεκριμένη συνεργασία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αφορά αποκλειστικά την διάθεση των μη-ληγμένων φαρμάκων των δημοτών.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να συνδεθούν δωρεάν στην ιστοσελίδα του GIVMED:  givmed.org/el/dorea-farmakon/