Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα σημεία σίτισης αδέσποτων εντός και εκτός πόλης

Αδέσποτα
15 Δεκεμβρίου 2020 / 13:29

Ο συνολικός αριθμός σημείων σίτισης αδέσποτων ζώων με ταΐστρες, ανέρχεται σε 25 και πλέον σημεία τα οποία ανατροφοδοτούνται σε καθημερινή βάση

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας). Ενισχύει  το πρόγραμμα για την προστασία των αδέσποτων ζώων ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και εντείνει τις προσπάθειες για την τήρηση των κανόνων ευζωίας, υγιεινής και ασφάλειας αυξάνοντας τα σημεία σίτισης σε κομβικά σημεία της πόλης, στις περιαστικές περιοχές και τις δημοτικές ενότητες.  

Ήδη έχει δημιουργηθεί ένα  εκτεταμένο δίκτυο επικοινωνίας τόσο με  φιλόζωους συμπολίτες μας όσο και εκπροσώπους  τοπικών κοινοτήτων  που έχει ως στόχο τη συνεχή ενημέρωση  και τον επαναπροσδιορισμό των προτεραιοτήτων, σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Σήμερα, ο συνολικός αριθμός σημείων  σίτισης αδέσποτων ζώων με  ταΐστρες,  ανέρχεται σε  25 και πλέον  σημεία τα οποία ανατροφοδοτούνται σε καθημερινή βάση,  ενώ το πρόγραμμα του Δήμου, για πρώτη φορά,  συμπεριλαμβάνει και   τοποθέτηση  ταϊστρών  για αδέσποτες γάτες.

Τα νέα σημεία σίτισης  είναι τα εξής:
 Δύο ταΐστρες για γάτες στην Κόντρα Φόσα, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αλιέων της περιοχής, καθώς και τροφοδοσία.

 Μία ταΐστρα για γάτες στην βίλα Πετσάλη, απέναντι από τον Φοίνικα.

 Μία ταΐστρα για γάτες στο Κανόνι [στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από  την Εκκλησία της Βλαχέραινας].

 Μία ταΐστρα για γάτες στην περιοχή του Ποταμού [πίσω από το πέτρινο κτίριο  του Συλλόγου Προστασίας του Ποταμιού].

 Μία ταΐστρα για γάτες στις Αλυκές [στο χώρο της Δημοτικής Παραλίας]

 Μία ταΐστρα για σκυλιά στον Σπαρτύλα [μετά από αίτημα του Τοπικού Συμβουλίου].

 Μία ταΐστρα στην είσοδο του πρώτου νεκροταφείου στην Γαρίτσα [θα τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες].

Για το θέμα, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρυσούλα Τόμπρου ευχαρίστησε τους συνδημότες που συνεργάζονται με το Δήμο, για τη φιλοζωική τους στάση και την ευαισθησία τους. Επίσης σημείωσε ότι  ο σχεδιασμός του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση του προγράμματος κτηνιατρικής φροντίδας που περιλαμβάνει στείρωση, αποπαρασίτωση, εμβολιασμό και ηλεκτρονική ταυτοποίηση με τη χρήση microchip.

Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, στο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων που υλοποιεί ο Δήμος μας, 200 και πλέον αδέσποτα σκυλιά στειρώθηκαν και  υιοθετήθηκαν από ευαισθητοποιημένους  συμπολίτες μας. Τέλος η κ. Τόμπρου σημείωσε ότι ενεργός παραμένει πάντα ο στόχος για ενίσχυση των μηχανισμών προστασίας των αδέσποτων και πρόληψης  της κακοποίησής τους.