Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδικτυακή συζήτηση για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή των γυναικών

Επιτροπή Ισότητας
15 Δεκεμβρίου 2020 / 11:07

Τη συζήτηση διοργανώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα “Κορωνοϊός και κοινωνία – Τι συμβαίνει με τις γυναίκες” διοργανώνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 16.00μμ μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας epresence.gov.gr.

Αφορμή του θέματος της διαδικτυακής συζήτησης είναι η νέα πραγματικότητα στην οικογενειακή και επαγγελματική ζωή που έφερε ο κορωνοϊός για τις γυναίκες.

Στην συζήτηση θα προλογίσει η Υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητα την Ψυχική Υγεία Ζωή Ράπτη και γυναίκες εκπρόσωποι παραγωγικών και ερευνητικών φορέων.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης Κωνσταντίνος Ζορμπάς.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης θα συμμετέχουν η Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων Μαρία Συρεγγέλα, η Γενική Γραμματέας του Women in Business και μέλος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Αγνή Μαριακάκη, η Ερευνήτρια του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών “Αλέξανδρος Φλέμιγκ” Αντιγόνη Δήμα, και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου Βιλελμίνη Σοσώνη.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις και από τα τακτικά μέλη της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και από γυναίκες εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, όπως και εμπειρογνώμονες.

Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Συνιδρύτρια της Οργάνωσης “Women onTop” Στέλλα Κάσδαγλη.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες της διαδικτυακής συζήτησης στο Online κανάλι παρουσίασης (μέσω υπηρεσίας live streaming): tv1.streampulse.eu/corfu2