Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

"Βουβή" φέτος η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος - Άβατο ο Ναός (video)

Άγιος Σπυρίδων
12 Δεκεμβρίου 2020 / 09:43

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω των περιορισμών της πανδημίας, γιορτάζει σήμερα η Κέρκυρα

τον πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες, με τα "βγάσματα" του ιερού λειψάνου. Θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο, χωρίς πανηγυρικό τελετουργικό και παρουσία πιστών στον Ναό, ο οποίος φυλάσσεται από αστυνομικές δυνάμεις.

Χθες ξεκίνησαν με την ιδιαιτερότητα της διαμαρτυρίας του Μητρόπολης, που έδωσε οδηγία να ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες στις 8 το πρωί, αλλά μετά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, που θεωρήθηκαν ένδειξη καλής θέλησης, οι κωδωνοκρουσίες συνεχίστηκαν με τον καθιερωμένο τρόπο, δηλαδή χαρμόσυνα, «αλάρμα».  

Με τον ίδιο "βουβό" τρόπο έγινε και η ολονυχτία και στη συνέχεια η πρωινή Θεία Λειτουργία, που σε κανονικές συνθήκες παρακολουθείται από πλήθος πιστών. 

Όσο για τους Κερκυραίους, γιορτάζουν οικογενειακά, τώρα πλέον και διαδικτυακά, αφού σχεδόν κάθε οικογένεια έχει κι ένα Σπύρο ή Σπυριδούλα. Ελάχιστοι πιστοί πλησιάζουν στον ναό για να ακούσουν από έξω τη Θεία Λειτουργία.

Όλες οι ιερές ακολουθίες μεταδίδονται ραδιοφωνικά απ’ ευθείας από τον σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως “Άγιος Σπυρίδων 91,1 FM” και διαδικτυακά από την διαδικτυακή τηλεόραση της Ιεράς Μητροπόλεως στην ιστοσελίδα imcorfu.gr.

Δείτε εδώ τη ζωντανή μετάδοση.