Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η επιχειρηματική διάσταση του Τύπου

ΣΗΠΕ
09 Δεκεμβρίου 2020 / 18:44

Επιστολής συνέχεια προς Βουλευτές και Περιφερειάρχη. Άρθρο του εκδότη του Πρωινού Λόγου Τρικάλων, Μ. Τσαρουχά.

Κύριοι βουλευτές, κύριοι Περιφερειάρχα,
Όταν γίνονται εκλογές, πριν ολοκληρωθούν και βγουν τ’ αποτελέσματα, αγωνιάτε. Και ο αγώνας σας ήταν να υπόσχεσθε, ο καθ’ ένας για το κόμμα του, πως, εφ’ όσον εκλεγεί θ’ αγωνισθεί για τις ανάγκες του λαού, του Νομού, τον λαό της Ελλάδος και των επιχειρήσεων του ιδιωτικού κσι του δημόσιου τομέα.
Και, φευ, μόλις βγήκαν τ’ αποτελέσματα, εξαφανισθήκατε από τον ορίζοντα των Νομών σας.

Πολλοί από σας και τους υποψηφίους, που δεν τύχανε της εκλογής, περιμένανε να πάρουν κάποια θέση στον Δημόσιο τομέα, διαλέγοντας τον… πιο ζεστό!!!
Τους ψηφοφόρους σας, που τρέχατε να πάρετε την ψήφο τους, τους ξεχάσατε!!!! Αυτοί όμως;

Βλέπετε, ο βουλευτής και οι βολευθέντες, σε δημόσιες θέσεις, δεν έχουν χρόνο, ν’ αφήσουν τα σοβαρά καθήκοντα που ανέλαβαν, για ν’ ασχολούνται με τετριμμένα!!!
Ξεχνάνε!!! Ξεχνάνε πολύ εύκολα. 

Αφού, για να καταλάβει ο απλός πολίτης και ψηφοφόρος, στις προηγούμενες ψηφοφορίες και ιδιαίτερα την τελευταία 15ετία, βουλευτές που μέχρι και σήμερα δεν μπόρεσαν -όχι, όχι, δεν πάω σχετικά μακριά, δηλαδή στην περίοδο του Χρηματιστηρίου- να ξεχωρίσουν πως θα καταφέρουν να σταθούν μεταξύ επιχειρήσεων και επιχειρήσεων των ΔΕΚΟ!!! 
Και για να μπούμε στο νόημα.
Η κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει λύσεις της θανατηφόρας πανδημίας, με κάθε τρόπο. 

Ένας από τους τρόπους, είναι η εφαρμογή της μάσκας, προκειμένου να μην ερχόμαστε σε επαφή, με τα σταγονίδια, που εκβάλουμε, κατά τις συνομιλίες μας.
-  Ένας άλλος, είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας, προκειμένου ν’ αποφεύγουμε τον κίνδυνο του συνωστισμού.
-   Και ένα τρίτο, για την εφαρμογή του συνωστισμού επέβαλε στις επιχειρήσεις -και είναι λογικό- το κλείσιμο λειτουργίας των καταστημάτων, καφενείων, κουρείων, εστιατορίων κ.λπ. αναλαμβάνοντας την δαπάνη της ζημιάς που προκαλείται, από αυτά τα μέτρα.

Εκείνο που δεν φρόντισε, είναι οι επιχειρήσεις των εφημερίδων.
Οι εφημερίδες κ.λπ. έντυπα, βρέθηκαν στον αέρα.
Η ζημιά που προκλήθηκε στις εφημερίδες είναι ανάλογη με τις ζημιές των καταστημάτων, στα εστιατόρια, στα καφενεία, στις καφετέριες, στα κουρεία κ.λπ. που επέβαλε η κυβέρνηση.
Και οι επιχειρήσεις των εφημερίδων;
Τα καταστήματα κλειστά, τα εστιατόρια κλειστά, τα καφενεία, οι κεφετέριες, τα κουρεία κλειστά και πάει λέγοντας.
Πού και πως θα πωληθεί το «εμπόρευμά μας;»!!!
Και να σκεφθεί κανείς πως οι επιχειρήσεις των καθημερινών εφημερίδων, απασχολούν η κάθε μία περί τα 25 άτομα ενώ οι δαπάνες για πρώτες ύλες είναι μεγάλη και αναρωτιέται κανείς:
Βρε, μπας και μας ξέχασε η κυβέρνηση;
Βρε, μπας και θέλει να κλείσει τις εφημερίδες;
Τι μας μένει, άραγε; 
Τι να σκεφθούμε; 
Το βρήκαμε!

Θα καλέσουμε, εμείς, οι τοπικές επιχειρήσεις των εφημερίδων, τους βουλευτές μας.
Βουλευτές είναι. Έχουν την δυνατότητα να ζητήσουν ν’ αναγνωρίσει η κυβέρνηση το λάθος της. 

Κι ακόμα, τον Περιφερειάρχη. Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Κώστα Αγοραστό.
Σημαντική, σημαντικότατη, θα είναι και στον Νομό μας, η παρουσία του -πανταχού παρόντα- Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη.
Κι αυτοί, εκλεγμένοι είναι από τον Λαό της Θεσσαλίας, γενικά και κατά Νομό γενικότερα  γνωρίζουν - σε καθημερινή βάση- τα προβλήματα των εφημερίδων.

Γνωρίζουν, ακόμα, την κυκλοφορία -κατά Νομό- με συνέπεια, να μη κινδυνεύουν να πέσουν -όπως σε Νομό της χώρας, που χρηματοδοτήθηκε εφημερίδα, κάτω των 150 φύλλων, ενισχυθείσα για τις ανάγκες της με ιδιαίτερα ανάλογο ποσό το οποίο, μόνο με γνωριμίες… μέσω Αθηνών αποστέλλονται.
 
Ο εκδότης
ΜΙΧ. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ