Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέχρι 31/12 οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τυχόν λάθη στα αναδρομικά

Συνταξιούχοι
09 Δεκεμβρίου 2020 / 11:02

Ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ).  Ανακοίνωση του δ.σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Κέρκυρας, με την οποία ενημερώνονται τα μέλη του για τις αιτήσεις που αφορούν αποκατάσταση αδικιών ή λαθών στα αναδρομικά και οι οποίες πρέπει να αποσταλούν στον ασφαλιστικό φορέα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«... κυκλοφορούν αιτήσεις, οι οποίες πρέπει να αποσταλούν προς τον ασφαλιστικό μας φορέα, μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020, για την αποκατάσταση αδικιών ή λαθών, σχετικών με τα αναδρομικά που μας οφείλονται και για την επιστροφή των οποίων έχουμε δικαιωθεί τόσο από  το ΣτΕ όσο και από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ήδη έχουν αποδοθεί αναδρομικά ποσά κύριας σύνταξης, που σε πολλούς έχουν λάθος υπολογισμό των επιστρεπτέων ποσών και σε άλλους δεν αποδόθηκαν καθόλου.

Ακόμα μας οφείλεται για το επίμαχο 11/μηνο Ιούνιος 2019 - Μάης 2020 το ποσό των οχτακοσίων 800 €, που αντιστοιχεί στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και στο επίδομα αδείας για το παραπάνω 11/μηνο.

Και κάτι ακόμα πιο άδικο είναι το ότι έχουν επιστραφεί ποσά επικουρικών ταμείων στους συναδέλφους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, τα οποία δεν αποδόθηκαν σε εμάς του δημοσίου τομέα.

Των ποσών αυτών την επιστροφή πρέπει να διεκδικήσουμε με αιτήσεις, οι οποίες έχουν συνταχθεί από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας και οι οποίες έχουν τοιχοκολληθεί στις τζαμαρίες των γραφείων του Συνδέσμου. Η αποστολή των αιτήσεων να γίνει με συστημένες επιστολές στην αναγραφόμενη διεύθυνση των ταμείων, στα οποία απευθύνονται.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι Συνταξιούχοι του Δημοσίου μπορούν να απευθύνονται στο Γ.Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Νικοπάσχο Δημήτριο στο τηλ.6948180997 και στο e-mail: [email protected]»