Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μήνυμα της Σπ. Κόκκαλη για την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Κόκκαλη Σπυριδούλα
07 Δεκεμβρίου 2020 / 10:54

«Η δημόσια αναγνώριση της προσφοράς τους σε δύσκολους καιρούς είναι το ελάχιστο για την ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε για τους αφανείς ήρωες, που δρουν αφιλοκερδώς στο όνομα του μεγάλου κινήματος του εθελοντισμού», υπογραμμίζει στο μήνυμά της η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, που γιορτάζεται στις 5 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, η Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος, Σπυριδούλα Κόκκαλη, δήλωσε:

«Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας έχει την τύχη να έχει δημότες που διακρίνονται για την εθελοντική τους προσφορά σε δράσεις που απηχούν στην κοινωνία, (Ανακύκλωση, πολιτική προστασία, κοινωνική αλληλεγγύη, αδέσποτα ζώα κ.α), με κινητήρια δύναμη την αγάπη στον συνάνθρωπο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, στο  φυσικό περιβάλλον, στην ανάπτυξη του τόπου. Ειδικότερα όσον αφορά στις γωνιές ανακύκλωσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας: Εκείνες «γεννήθηκαν» από τους εθελοντές, αγκαλιάστηκαν, στηρίχθηκαν, υιοθετήθηκαν και πολλαπλασιάστηκαν φτάνοντας στον αριθμό 29, από τη Δημοτική Αρχή Βόρειας Κέρκυρας.

Τη σημασία και την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος της λειτουργίας των Γωνιών Ανακύκλωσης στην Κέρκυρα, στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, έρχεται να επιβεβαιώσει ηχηρά το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για τον Τοπική Αυτοδιοίκηση ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ, για δημιουργία ΓΩΝΙΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» σ' όλη την Ελλάδα.

Ο εθελοντισμός είναι το οξυγόνο της κοινωνίας μας και η απαραίτητη συνθήκη για την κοινωνική συνοχή. Προάγει αρχές και αξίες, όπως ο αλτρουισμός, η ανιδιοτελής προσφορά, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η αξιοπρέπεια και η δημιουργία ενεργών πολιτών. Χρέος της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ν' αξιοποιεί και να αναγνωρίζει την εθελοντική προσφορά και να τη διοχετεύει στις δράσεις που 'χουν ανάγκη.

Χάρη στους εθελοντές μας, μπορούμε να ανταποκρινόμαστε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε δράσεις αλληλεγγύης και γι αυτό ως  Αντιδήμαρχος και εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας προς  τις εθελόντριες και τους εθελοντές μας.

Η δημόσια αναγνώριση της προσφοράς τους σε δύσκολους καιρούς είναι το ελάχιστο για την ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε για τους αφανείς ήρωες, που δρουν  αφιλοκερδώς στο όνομα του μεγάλου κινήματος του εθελοντισμού, όλους τους συλλόγους, τις ομάδες και τα μεμονωμένα άτομα με αυξημένο αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης».