Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος στην Επιστρεπτέα

Αυλωνίτης Αλέξανδρος
06 Δεκεμβρίου 2020 / 11:38

Με ερώτησή τους, 46 Βουλευτές μεταξύ των οποίων και αυτός της Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, ζητούν την ένταξη των αγροτών ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στο Πρόγραμμα Επιστρεπτέας Ενίσχυσης

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Με ερώτησή τους, 46 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Σ. Αραχωβίτη και της Αναπλ. Τομεάρχη Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, ζητούν να ενταχθούν και οι αγρότες ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α. στο πρόγραμμα επιστρεπτέας ενίσχυσης, από το οποίο αδικαιολόγητα έχουν αποκλειστεί.

Την συγκεκριμένη ερώτηση συνυπογράφει και ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Μετά τον πολύ πρόσφατο αποκλεισμό των πολλών κατά κύριο επάγγελμα ελαιοπαραγωγών από την κορωνοενίσχυση, ήρθε για όλους τους μικρούς αγρότες της χώρας μας, που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία και που ανήκουν στην κατηγορία των αγροτών ειδικού καθεστώτος Φ.Π.Α., η στέρηση της ανάσας ρευστότητας από την επιστρεπτέα ενίσχυση.

Πρόκειται για ένα ακόμη προκλητικότατο αποκλεισμό, λες και για τους μικρούς επαγγελματίες αγρότες της χώρας μας δεν τρέχουν τα έξοδα των καλλιεργητικών αναγκών ενώ ταυτόχρονα πλήττονται σκληρά από την πανδημία και το 2o lockdown.

Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει στις εθνικές της πολιτικές επιλογές και στις δράσεις που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της χώρας τον Νόμο του Ισχυρού.

Με αυτά τα πολλαπλά δείγματα ταξικής πολιτικής, η πλειοψηφία των αγροτών θα πρέπει να ανησυχεί πάρα πολύ και για τα κρίσιμα θέματα της νέας ΚΑΠ που την αφορούν και τους χειρισμούς της Κυβέρνησης της ΝΔ στη διαπραγμάτευση.