Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κράτσα: «Η Π.Ι.Ν. βασικός αρωγός του συστήματος Υγείας στα Ιόνια Νησιά»

Ζάκυνθος
05 Δεκεμβρίου 2020 / 17:46

Στενή συνεργασία ζήτησε η Περιφερειάρχης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου με στόχο την καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών εξοπλισμού για την στήριξη της Περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ι.Ν.).  Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “Ο Άγιος Διονύσιος”, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή, Γιώργο Ραγκούση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το ΔΣ, στο πλαίσιο ενημέρωσης, τόσο για τα ζητήματα του Νοσοκομείου, όσο και για τις δράσεις υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο σύστημα υγείας.

Την Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψη αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων, Αθανάσιο Μάρκου, τον εκπρόσωπο των Νοσοκομειακών Ιατρών, Ιωάννη Μπανάγο, τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, Αντώνη Λευτάκη, τον Πρόεδρο των Εργαζομένων, Πέτρο Γιακουμέλο, τον Αντιπρόεδρο ΔΣ, Διονύσιο Βαρυπάτη και το μέλος ΔΣ, Στεφανία Καπνίση.

Ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα και αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, τόσο για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, η οποία θα ολοκληρωθεί με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων και την υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Διαπιστώθηκε το επίπεδο ετοιμότητας του Νοσοκομείου Ζακύνθου, που οφείλεται στην ενίσχυσή του με νοσηλευτικό προσωπικό, την έλευση ενός επιπλέον Εντατικολόγου για την στελέχωση της ΜΕΘ, αλλά και τις προκηρύξεις που “τρέχουν” για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού καίριων ειδικοτήτων κάτι που θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση κάθε περιστατικού.

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε πως ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου Υγείας για την κάλυψη της μισθοδοσίας των επικουρικών ιατρών για διάρκεια 2 ετών, από το ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.

Συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά και εκείνα από πλευράς Νοσοκομείου για την αποφυγή διασποράς του Covid19.

Η Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την λήψη απόφασης την προμήθεια Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορωνοϊού SARS COV 2 για την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης προκειμένου να διεξάγονται για την πρόληψη και την περιστολή της διασποράς του ιού για κάθε νησί, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας από την διασπορά του κορωνοϊου.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει η διαδικασία προμήθειας ιατρικών μηχανημάτων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ιnterreg, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες που έχει δηλώσει κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Διοικητή, Γιώργο Ραγκούση, την στενή συνεργασία για την αποτύπωση της κατάστασης του Νοσοκομείου με στόχο την καταγραφή των ελλείψεων και αναγκών εξοπλισμού για την στήριξη της Περιφέρειας μέσω του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων.