Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γήπεδο Αγ. Νικολάου… προσεχώς

ΕΠΣΚ
04 Δεκεμβρίου 2020 / 16:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το θέμα των υποδομών είναι τεράστιο και άλυτο σε μεγάλο βαθμό και οι υπεύθυνοι έχουν ονοματεπώνυμο. Όσον αφορά το γήπεδο

του Αγ. Νικολάου, είναι από τα ελάχιστα στα οποία δεν έχει τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας. Η περιοχή έχει τέσσερα γήπεδα (Αργυράδων, Πετριτή, Περιβολίου και Αγ. Νικολάου, αλλά λειτουργούν μόλις δύο, Πετριτή και Περιβολίου και σε αυτά έχουν στριμωχθεί οι ομάδες της περιοχής.
Ανάλογο πρόβλημα υπήρξε και στον Δήμο Φαιάκων όπου το γήπεδο της Α. Κορακιάνας, του Σπαρτύλα  και του Ποσειδώνα Αγ. Μάρκου έμειναν ξερά. Βέβαια για το γήπεδο της Α. Κορακιάνας ξοδεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αλλά σχεδόν 20 χρόνια έμεινε γιαπί.

Στον Αγ. Νικόλαο όπου η ομάδα του χωριού επέστρεψε στην Α1 μετά από 32 χρόνια είχε βγει ένα κονδύλι 275.000 για να γίνει η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα, έργο που ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου Κέρκυρας, αλλά η κατάσταση μπερδεύτηκε με τη δημιουργία των τριών Δήμων και έμεινε πίσω, ενώ τα χρήματα πρέπει να ξοδευτούν μέχρι τις 31/12/2020 και ως συνήθως τίποτα δεν έχει γίνει.

Πιθανόν θα πάει και τώρα «μακριά η βαλίτσα», αλλά μακάρι να διαψευστούμε και το έργο να γίνει σύντομα, αφού η νεολαία της περιοχής το έχει ανάγκη.  Οι κάτοικοι του χωριού έχουν δώσει  μαζί με το Δ.Σ. τη δική τους μάχη γα να προχωρήσει το έργο, με παραστάσεις σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμβάσεις μέσω του νομικού τους συμβούλου, αλλά το μόνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι ότι θα «ενταχθεί στον προϋπολογισμό του Δήμου». Τώρα τι σημαίνει αυτό και αν τα 275.000€ θα βρεθούν κανείς δεν ξέρει πως και πότε.
 
Το Δ.Σ. του Κεραυνού Αγ. Νικολάου εξέδωσε μια ακόμη ανακοίνωση που αναφέρει: ««Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχαμε από το Δήμο Νότιας Κέρκυρας, προ ολίγων ημερών, μέσω του νομικού συμβούλου μας κ. Νικόλαου Ρέβη που μας εκπροσωπεί, ο Δήμαρχος κ. Λέσσης προτίθεται να εντάξει το έργο με τίτλο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου» στον προϋπολογισμό του Δήμου. Τονίζοντας όμως πως στα ταμεία του Δήμου δεν υπάρχει το απαραίτητο ποσό για την ολοκλήρωση του έργου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα ξεκινήσει το έργο με όσα λεφτά διαθέτει ο Δήμος (ότι και αν σημαίνει αυτό) αλλά ο χρόνος ολοκλήρωσής του έργου είναι άγνωστος.
Εμείς σαν κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και σαν Διοικητικό Συμβούλιο του Κεραυνού Αγίου Νικολάου δηλώνουμε τα εξής:

Μετά τον τεράστιο αγώνα που έχουμε κάνει σαν σωματείο, έχουμε καταλήξει σε δύο αδιαπραγμάτευτα και αδιαμφισβήτητα δεδομένα:
Πρώτον, το έργο με τίτλο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου» έχει εγκριθεί, ονοματοδοτηθεί και χρηματοδοτηθεί με 275.100 ευρώ μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών (Αρ. Πρωτ. 85796).
Δεύτερον, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 31/8/20, όπου συζητήθηκε το θέμα του γηπέδου, ο Δήμαρχός μας κ. Λέσσης αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματός μας για υλοποίηση του εγκεκριμένου, ονοματοδοτημένου και χρηματοδοτημένου έργου, δεσμεύθηκε ότι θα πραγματοποιήσει όλες εκείνες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε το έργο να υλοποιηθεί, αναλαμβάνοντας, μάλιστα, ο ίδιος οποιαδήποτε πολιτικό κόστος!
Με βάση λοιπόν τα δύο αυτά αδιαπραγμάτευτα και αδιαμφισβήτητα δεδομένα και καλή τη πίστη πάντα, αναμένουμε να υλοποιηθεί το έργο και το γήπεδό μας να γίνει ξανά λειτουργικό. Τίποτα λιγότερο!

Αν το εγκεκριμένο, ονοματοδοτημένο και χρηματοδοτημένο με 275.100 ευρώ έργο χαθεί και τα λεφτά που υπάρχουν στο Υπουργείο για το γήπεδό μας δεν απορροφηθούν, τότε προφανώς μιλάμε για μια τεράστια αποτυχία η οποία καλώς ή κακώς θα έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμο.  Για άλλη μια φορά λοιπόν, επισημαίνουμε ότι δεν ζητάμε χάρες, στηρίζουμε όποιον προωθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Αγίου Νικολάου χωρίς όμως να αρκούμαστε σε τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούμαστε».