Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλούδης: «Δεν συμμετέχουμε στον δημοκρατικό εκτροχιασμό»

Καλούδης Γιώργος
04 Δεκεμβρίου 2020 / 09:56

Έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» για τον χαρακτήρα της σημερινής (4/12) συνεδρίασης του δ.σ. - «Δεν είναι κατεπείγον το θέμα, ούτε καν με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση»

ΚΕΡΚΥΡΑ («ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ»).  Την έντονη αντίδραση της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» προκάλεσε η απόφαση για συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων «δια περιφοράς», το απόγευμα της Παρασκευής (4/12, 15:00-18:00), με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση χρηματικού ποσού για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του νέου περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Γιώργος Καλούδης, με ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «δημοκρατικό εκτροχιασμό», στον οποίο δεν μπορεί να συμμετέχει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα» ααφέριε:

«Η  Δήμαρχος κ.Υδραίου συγκάλεσε χτες 3-12-20 για σήμερα 4-12-2020 κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όχι με τηλεδιάσκεψη (που και αυτή δεν μεταδίδεται τηλεοπτικά και δεν γνωρίζει ο λαός τι συμβαίνει) αλλά… με περιφορά! Δηλ. χωρίς δικαίωμα ερωτήσεων, διασάφησης αποριών, χωρίς δικαίωμα διατύπωσης καλύτερης πρότασης. Έχουν συγκληθεί περισσότερες συνεδριάσεις με περιφορά παρά ζωντανές, πραγματικές. «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν».
 
Δια περιφοράς για να μπουν 100.000 ευρώ στο ταμείο του «Περιφερειακού  Σύνδεσμου Καθαριότητας.

Με βάση το από 28-9-2020 έγγραφο της κ. Ρόδης Τσαγγαροπούλου-Κράτσα που αποκαλύφθηκε μόλις χτες το θέμα ήταν γνωστό στη συγκυβέρνηση από τότε.

Άρα δεν είναι κατεπείγον το θέμα!

Μας το απέκρυψε και το μάθαμε μόλις σήμερα!

Η συγκυβέρνηση δεν θέλει να γίνεται συζήτηση για την αρνητική εξέλιξη του με αρ.1 προβλήματος της Κέρκυρας!

Η συγκυβέρνηση Υδραίου-Νεράντζη ακολουθεί προσωπικές πολιτικές, προσωπικές στρατηγικές και τακτικές προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών και ημών ως εκπροσώπων του.

Σε  αυτή τη πορεία δημοκρατικού εκτροχιασμού δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε».