Νέα βάση της Aegean στην Κέρκυρα για απευθείας σύνδεση με ευρωπαϊκούς προορισμούς

Νέα βάση της Aegean στην Κέρκυρα για απευθείας σύνδεση με ευρωπαϊκούς προορισμούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αναγνωρίζοντας την ελκυστικότητα και τη δυναμική της Κέρκυρας σε ένα από τους αγαπημένους ελληνικούς προορισμούς, το 2021

03
Δεκεμβρίου / 2020

προγραμματίζει να εκκινήσει με ενισχυμένη πλέον δραστηριότητα από τη βάση της Κέρκυρας , η οποία σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό στο εξής θα διασυνδέεται απευθείας, είτε με τακτικές είτε με ναυλωμένες πτήσεις με 4 χώρες (Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και Ρωσία).

Παράλληλα, η δραστηριότητα της εταιρείας με ναυλωμένες πτήσεις σε χώρες όπως οι Σκανδιναβικές, η  Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σλοβακία αλλά και άλλες αγορές του εξωτερικού με ενδιαφέρον για τον προορισμό, ενδέχεται να αυξήσουν τον τελικό αριθμό των δρομολογίων, πάντα εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει:  «Ο σχεδιασμός της εταιρείας από τη νέα βάση της Κέρκυρας για απευθείας σύνδεση με προορισμούς του εξωτερικού την καλοκαιρινή περίοδο, διατηρώντας παράλληλα και την καθημερινή σύνδεση με την Αθήνα, φιλοδοξούν να κάνουν πράξη τη διαχρονική θέληση και επιδίωξη της AEGEAN να στηρίξει ακόμη περισσότερο την ελκυστικότητα του προορισμού.
 
Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.
 
Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί  οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1η φάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), μόλις χθες υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά.
 
Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.
 
Διαχρονικός στόχος της AEGEAN αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τους εγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες».