Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΝΑΟΚ - Κωπηλασία: Προπονήσεις βρέξει - χιονίσει (photos)

ΝΑΟΚ
03 Δεκεμβρίου 2020 / 14:55
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο προπονητής του ΝΑΟΚ Γιώργος Νοταρόπουλος μιλά στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο προπονητής των επιτυχιών του ΝΑΟΚ στην κωπηλασία τα τελευταία χρόνια είναι ο Γιώργος Νοταρόπουλος, ένα «παιδί» του Ομίλου αφού υπήρξε αθλητής του. Συνεχίζει σήμερα σαν προπονητής με πολλές επιτυχίες σε όλες τις ηλικίες και πολλά μετάλλια να έχουν έλθει στον Όμιλο από τους αθλητές που δουλεύουν πολύ σκληρά όλο το χρόνο κάτω από τις οδηγίες του προπονητή.

Κάποιος θα έλεγε ότι λόγω πανδημίας έχουν χαλαρώσει και στην «κωπηλασία» του ΝΑΟΚ, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η σκληρή και μεθοδική δουλειά, κάτω από τις οδηγίες του Γ. Νοταρόπουλου συνεχίζεται, με δυσκολίες βέβαια λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων και των περιορισμών που αυτά επιβάλουν.  

Μιλήσαμε το μεσημέρι της Πέμπτης (3/12) με τον προπονητή κωπηλασίας του ΝΑΟΚ για την προετοιμασία, τις δυσκολίες και τους στόχους της ομάδας για την επόμενη σεζόν, αν βέβαια όλα κυλίσουν ομαλά.

Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας μας είπε: «Δειλά –δειλά ξεκινήσαμε το Σεπτέμβρη για τη νέα σεζόν, μας πρόλαβε το lockdown, αλλά συνεχίζουμε.
Έχουμε τρία τμήματα, την αγωνιστική ομάδα, που χωρίζεται σε ανδρική, παίδων και εφήβων και αυτή της ανάπτυξης που αποτελείται από παιδιά που είναι σε 1η ή 2α Γυμνασίου». 

Οι χώροι προπόνησης

«Προπόνηση γίνεται στο Κομμένο για την αγωνιστική ομάδα, μονές και διπλές μέσα στην εβδομάδα, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Μας φιλοξενεί ο Δήμος στις κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ. Εκτός από το Κομμένο που γίνεται η προπόνηση με βάρκα, κάνουμε τρέξιμο, αλλά και ενδυνάμωση στον Όμιλο.  
Δεν υπάρχουν καιρικές συνθήκες να μας εμποδίσουν, βρέξει χιονίσει κάνουμε  προπόνηση, ενώ είμαστε τυχεροί που έχουμε εγκαταστάσεις και δεν χάνουμε προπόνηση, αφού οι  εγκαταστάσεις είναι το Νο 1 σε κάθε σωματείο.
Τα τμήματα ανάπτυξης δουλεύουν αποκλειστικά στον Όμιλο (εγκαταστάσεις) γίνονται  3-4 προπονήσεις την εβδομάδα».

Στο ερώτημα πόσες ώρες και πως γίνονται οι προπονήσεις, αφού δεν μπορεί όλη η ομάδα να γυμναστεί μαζί, απάντησε ο Γ. Νοταρόπουλος:
«Ξεκινήσαμε 10 μέρες πριν και στο τυπικό κομμάτι πρέπει να έχουν μαζί τους τα παιδιά δελτίο αθλητού, βεβαίωση του Ομίλου και να στέλνουν μήνυμα στο 6, ενώ και οι γονείς παίρνουν έγκριση Νο4, για να παίρνουν και φέρουν τα παιδιά τους στο Κομμένο. Οι προπονήσεις γίνονται ανά 3 αθλητές με τον προπονητή, όλα ατομικό, όχι διπλό κλπ  και έχουμε γκρουπ που ξεκινάνε στις 6.30 το πρωί 6.30-8 μετά 2.30-4 και 4-5.30 Τα  παιδιά είναι στο νερό 6:30 το πρωί, με φακούς κάνουμε προπόνηση αφού είναι σκοτάδι τέτοια ώρα».
Ρωτάμε αν υπάρχει συμμετοχή ή λόγω covid-19 διστάζουν να έλθουν;
«Υπάρχει συμμετοχή όλων, φαίνεται ότι η πανδημία δεν έχει επηρεάσει τα παιδιά… βοηθάει επιπλέον και ο σύλλογος (έδωσε σε όλους εργόμετρο, βάρη κλπ και υπάρχει έλεγχος καθημερινά που φέρνει και αποτέλεσμα. Μάλιστα κάναμε και διαδικτυακό τεστ με την Ομοσπονδία, ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γκουντούλας Απόστολος και έγινε αξιολόγηση ηλεκτρονικά)».

Στόχοι

Για την αγωνιστική ομάδα μας τόνισε: «Οι στόχοι είναι η πρόκριση για την Εθνική ομάδα για τα παιδιά που θέλουν να πάνε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ βέβαια για όλους υπάρχει ο στόχος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων ανά κατηγορία, είτε στο Σχοινιά για άνδρες, εφήβους, είτε στην Καστοριά που γίνονται οι αγώνες παίδων κορασίδων.
Υπάρχει και 3ος στόχος, είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα εργομέτρων που έχει μπει στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας που και εκεί παίρνουμε μετάλλια.
Όσο για Εθνική ομάδα και τη στελέχωσή της για το Παγκόσμιο έχει κάθε μήνα εργομέτρηση και 3 φορές αξιολόγηση  στο  σκάφος και από κει βγαίνουν οι αθλητές. Ακόμα στο τέλος Αυγούστου γίνονται αξιολογήσεις για το Βαλκανικό πρωτάθλημα για όσους δεν περάσουν για το παγκόσμιο και θέλουν να πάνε σε άλλο διεθνή αγώνα τους Βαλκανικούς».

Για το πως βιώνουν τα παιδιά την όλη κατάσταση στις μέρες μας, δήλωσε…
«Τα παιδιά σπίτι είναι δύσκολα, 8.30 μέχρι το μεσημέρι παρακολουθούν μαθήματα διαδικτυακά, μετά στις 2 πρέπει να πάνε προπόνηση, επιστρέφουν και μετά πρέπει να παρακολουθήσουν  γλώσσες κλπ, είναι δύσκολα για τα παιδιά… Όμως έτσι θα συνεχίσουμε και θα γίνει τεστ το Δεκέμβρη και ελπίζουμε 1-2 παιδιά να μπουν στο κοινόβιο της Εθνικής».
Πως μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα;
«Βασικότερο πράγμα η διάθεση των παιδιών η στήριξη των γονιών στα παιδιά και του Ομίλου στις οικογένειες. Έχουμε γίνει όλοι μια οικογένεια υπάρχει μεγάλη στήριξη από όλους, δεν είναι εύκολο για τους γονείς να σηκώνονται 5.30 να πάρουν το παιδί για προπόνηση στο Κομμένο».
«Για το τμήμα ανάπτυξης που είναι το μέλλον της κωπηλασία του ΝΑΟΚ, μας είπε:
Είναι 18-20 παιδιά Α΄ και Β΄ γυμνασίου… δεν μπορώ να τα πάρω και αυτά τα παιδιά λόγω συνθηκών, όπως θα ήθελα. Η προπόνηση είναι περιορισμένη 3-4 φορές την εβδομάδα, προσπαθώ να το λύσω, έστω με προπόνηση και τα Σαββατοκύριακα. Με γκρουπάκια των 3 ατόμων χρειάζονται 12 ώρες την ημέρα. Είναι πρόβλημα που δεν μπορούμε να το λύσουμε προσωρινά….»
Τέλος, Ο Γιώργος Νοταρόπουλος τόνισε: «Η αγωνιστική ομάδα έχει μόνο πρόβλημα τη δημιουργία των πληρωμάτων (4κωπος, 8κωπος), θέλει στρώσιμο αυτό θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες, εννοείται μετά από άρση του lockdown».

Κλείνοντας του ζητήσαμε να δώσει τις δικές του ευχές για τις Άγιες μέρες που έρχονται και πέρα από τα τυπικά Χρόνια Πολλά και Καλές γιορτές μας είπε:
«Δεν πρέπει να μας φύγει το χαμόγελο και η αισιοδοξία, το 21 να μας; Βρει γερούς δυνατούς και χωρίς μάσκα.
Ένα είναι σίγουρο, η κωπηλασία του ΝΑΟΚ είναι σε πολύ καλά χέρια, οι επιτυχίες θα έχουν συνέπεια και συνέχεια για τον ιστορικό Όμιλο του νησιού μας».

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια