Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΚΙΝ.ΑΛ.: «Η γαλαντομία της κυβέρνησης κράτησε 20 μέρες»

ΚΙΝ.ΑΛ.
03 Δεκεμβρίου 2020 / 09:44

Ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής αναφορικά με το επίδομα για αναστολή εργασίας: Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν είναι ελαστικές για να περικόπτονται όπως συμφέρει την κυβέρνηση

ΚΕΡΚΥΡΑ (Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ).  Ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. αναφορικά με το επίδομα αναστολής εργασίας.

«Η δήθεν γαλαντομία της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη κράτησε μόνο 20 μέρες.
Αδιαφορούν για τις μειώσεις εισοδημάτων και το οικονομικό αδιέξοδο που έφερε η πανδημία και περικόπτουν το επίδομα των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναστολή στα 534 ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε δε ότι για το Νοέμβριο εξαγγέλθηκε στήριξη με 800 ευρώ, αλλά στην πράξη ήταν 640, λόγω της χρονικής διάρκειας των αναστολών.

Αλήθεια, μήπως το Δεκέμβριο μειώνονται οι ανάγκες των εργαζομένων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και δεν το γνωρίζαμε; Ή η κυβέρνηση αυξάνει και κόβει τη «στήριξη» ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα;

Όμως, οι ανάγκες των εργαζομένων δεν είναι ελαστικές για ν’ ακολουθούν αυτή την πορεία. Και γι’ αυτό το Κίνημα Αλλαγής είχε ζητήσει έγκαιρα την ενίσχυση των εργαζομένων σε αναστολή τουλάχιστον στο ύψος των μηνιαίων αποδοχών τους έως τα 1.000 ευρώ και κάλυψη ολόκληρου του Δώρου Χριστουγέννων, με συμψηφισμό της εργοδοτικής συμμετοχής.

Η κοινωνία πρέπει να μείνει όρθια και τα Χριστούγεννα πρέπει να έρθουν για όλο τον κόσμο».