Αναφορά στο πρώην Club Med στη Βουλή από τον Αλέκο Αυλωνίτη (video)

Αναφορά στο πρώην Club Med στη Βουλή από τον Αλέκο Αυλωνίτη (video)

Κατά τη συζήτηση για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο

02
Δεκεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο Βουλευτή). Στο Κλαμπ Μεντιτερανέ που χαρακτήρισε ως επαναστατική για την εποχή της τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα κατά τις αρχές της δεκαετίας του 1950 αναφέρθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας  και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατά τη συζήτηση της Βουλής για το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο.«Σε αυτό το μεγάλο ακίνητο των 245 στρεμμάτων, η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία θα οικοδομήσει 38.500 τ.μ. (ξενοδοχείο, διαμερίσματα κ.λπ.). Σύμφωνα με το άρθρο 173 του ΠΔ 14/1999 θα πρέπει να παραχωρήσει στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας 70 στρέμματα περίπου ή το ποσό των 2.500.000. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μεγάλη ένταση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ζητούν να παραχωρηθεί η έκταση στο Δήμο, ενώ το δημοτικό και περιφερειακό Συμβούλιο υιοθετούν με αποφάσεις τους, τη λήψη του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων.

Ο κ. Αυλωνίτης σχολίασε πως η παραπάνω διάταξη του άρθρου 173 του ΠΔ 14/1999 καταργείται με το νομοσχέδιο της ΝΔ και στο άρθρο 34 παρ. 3 εδ. Β προβλέπεται ότι: «Αν πρόκειται να δομηθεί έκταση πάνω από είκοσι χιλιάδες τ.μ. παραχωρείται στον δήμο έκταση 6.000 τ.μ. και πλέον αυτής έκταση ίση με αυτήν που θα δομηθεί πλέον των 20.000 τ.μ.».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως αν ήξεραν αυτήν τη διάταξη του νομοσχεδίου, οι κάτοικοι και οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι δεν θα τσακωνόντουσαν στην Κέρκυρα, γιατί τόσο η έκταση όσο και το ποσό είναι ασυγκρίτως λιγότερο από το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ, ευνοούμενης κατά τρόπο εξωφρενικό της ιδιοκτήτριας εταιρείας και κάθε εταιρείας ανά την Επικράτεια».