Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πως έγινε το δυστύχημα - ποιός έχει την ευθύνη για το σκοτάδι στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας (video)

θανατηφόρο τροχαίο
02 Δεκεμβρίου 2020 / 19:24
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Θρηνεί όλο το νησί για το παιδί - πένθος σε Περιφέρεια, Δήμο, Δικηγορικό σύλλογο. Ο δρόμος φωτίστηκε κανονικά, 24 ώρες μετά, την ώρα που «έτρεχε» το ρεπορτάζ του enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ιδιαίτερα βαρύ το κλίμα στην Περιφέρεια με την οποία συνεργάζεται η μητέρα του αλλά και στο δημαρχείο εφόσον η μάνα είναι φίλη και συνάδελφος της Μερόπης. Η οικογένεια Καρπατσέλη ιδιαιτέρως αγαπητή στο νησί, γνωστή από την λειτουργία των ακαδημιών ποδοσφαίρου, ο Σπύρος ήταν ανηψιός του Βαγγέλη Καρπατσέλη, έγινε αναπόφευκτα το επίκεντρο της συμπάθειας και της εκδήλωσης με κάθε τρόπο συλλυπητήριας διάθεσης από όλους. Αλλά πώς να γλυκάνεις αυτόν τον πόνο; Η κηδεία του θα γίνει αύριο (Πέμπτη) στις 15:30 από το Κοιμητήριο στο Κομπίτσι.
 
Το τροχαίο
 
Στο μεταξύ ερευνώνται το ίδιο το τραγικό συμβάν, οι αιτίες και οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες έγινε. Την προανάκριση διενεργεί η Τροχαία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, όλα συνέβησαν σε χρόνο μηδέν και στο σημείο εκείνο του δρόμου, που ο φωτισμός της ε.ο. Παλαιοκατρίτσας ήταν σβηστός. Ο οδηγός επέστρεφε στην πόλη από τη δουλειά του με τη μοτοσικλέτα του, μεσαίου κυβισμού. Ο μικρός επιχείρησε να περάσει τον δρόμο και παρασύρθηκε από τη μοτοσικλέτα που ανατράπηκε. Δεν αναφέρεται η εμπλοκή αυτοκινήτου στο δυστύχημα.

Ο μικρός κατέληξε, χτυπημένος βαριά, ενώ ο μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώσθηκε με θλαστικά τραύματα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Η χρόνια απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου προκάλεσε την αγανάκτηση των Κερκυραίων, που την εκδήλωσαν επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά καταγγελίες για την έλλειψη φωτισμού και το παρατεταμένο έρεβος που επικρατεί στην ε.ο. και αλλού, εδώ και πολλά χρόνια. Με μικρές ίσως χρονικές εξαιρέσεις.
 
Blame game
 
Επικεντρώνοντας στο θέμα της έλλειψης φωτισμού, η δημοσιογραφική έρευνα, διαπίστωσε ότι την συντήρηση του δημόσιου φωτισμού στην ε.ο. έχει αναλάβει ιδιωτική εργολαβία. Ο δ/ντής του ΔΕΔΔΗΕ Κερκύρας, Ν. Σοφιανός διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε την Τρίτη το βράδυ διακοπή στην επίμαχη περιοχή και ότι δεν υπάρχει γενικότερα πρόβλημα ηλεκτροδότησης στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας.

Σε επικοινωνία των περιφερειακών Αρχών, υπό το κράτος της χθεσινής πίεσης και της βαριάς ατμόσφαιρας, στην δικαιοδοσία των οποίων είναι η κατάσταση του δρόμου, ο εργολάβος κλήθηκε και απάντησε ότι δεν έλαβε ποτέ καμιά καταγγελία για την προβληματική κατάσταση του φωτισμού!

Επιπροσθέτως, η Τροχαία θεωρεί ότι δεν είναι στη δική της δικαιοδοσία η επισήμανση για τον φωτισμό (σ.σ. προς την Περιφέρεια και τον εργολάβο). Απ' όλα αυτά προκύπτει, και χωρίς να αναφερθεί κανείς σε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, ότι κανείς δεν έχει το νου του στο αν φωτίζεται ή όχι η εθνική οδός.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε 24 ώρες μετά.
Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στην ε.ο. παρέμενε μέχρι την Τετάρτη, στο σκοτάδι. Ο δημόσιος φωτισμός αποκαταστάθηκε και στο επίμαχο σημείο, λίγο πριν τις 19:00, το βραδάκι της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2020


Τετάρτη 2/12/2020 ώρα 18:15


Τετάρτη 2/12/2020 ώρα 18:45
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.