Τρεις εβδομάδες μετά την άρση του lockdown η επανέναρξη στις αθλητικές δραστηριότητες

Τρεις εβδομάδες μετά την άρση του lockdown η επανέναρξη στις αθλητικές δραστηριότητες

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς πήρε θέση, για την επανέναρξη των υπόλοιπων αθλημάτων στην Ελλάδα αφού ως γνωστόν μόνο η κορυφαία κατηγορία σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και οι ευρωπαϊκοί αγώνες στα αθλήματα αυτά διεξάγονται εν μέσω καραντίνας

02
Δεκεμβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ. Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ουσιαστικά είπε το αυτονόητο, σε ότι αφορά την επανεκκίνηση του ελληνικού αθλητισμού, αφού ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει για να δώσει μία οριστική απάντηση. Όπως είπε η τελική απόφαση ανήκει στην επιτροπή των εμπειρογνώμων. Ωστόσο, εξήγησε πως από τη στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως θα χρειαστεί να περάσει διάστημα τριών εβδομάδων, προκειμένου οι ομάδες να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματά τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως θα ξαναμπεί μπροστά η μηχανή του αθλητισμού αλλά δεν μπορώ να σας πω το πότε. Είναι κάτι το οποίο το πράσινο φώς θα δώσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αυτή είναι που αποφασίζει σε αυτήν την περίοδο των περιορισμών πως θα μπει ο αθλητισμός. Ποια πρωταθλήματα θα ξανά αρχίσουν, ποια αθλήματα, ποιες εγκαταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση όταν δοθεί το πράσινο φως για τις προπονήσεις, θα χρειαστούμε ένα διάστημα 3 εβδομάδων τουλάχιστον για να ξεκινήσουν ξανά οι αγώνες».
Με βάση τα τωρινά δεδομένα που δείχνουν παράταση του lockdown ως τις 14/12, η επιστροφή στους αγώνες θα γίνει μετά τα Θεοφάνεια, με πάνω από 60 ομάδες της Κέρκυρας να είναι στην αναμονή και οι οποίες θα χρειαστούν προετοιμασία τουλάχιστον 15-20 ημέρες και φυσικά όλα θα έχουν ανατραπεί, από προγράμματα και σχεδιασμούς, ενώ το ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν θα είναι τα λειτουργικά έξοδα.
Υπάρχει πάντα η ελπίδα ότι θα μοιραστούν τα 12.000.000€ που έχει πει ο Υφυπουργός αθλητισμού, στα ερασιτεχνικά σωματεία, με τα οποία θα καλύψουν κάποιες από τις ανάγκες τους, όμως πέρασε ένας μήνας και η υπόσχεση για άμεση καταβολή εκκρεμεί. Η δήλωση είχε γίνει στις 12/11 και με βάση τα δεδομένα τα σωματεία με ένα μόνο άθλημα, θα εισπράξουν 2.500 ευρώ και 1.000 ευρώ επιπλέον για κάθε παραπάνω άθλημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ