Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός λειτουργίας η 2η Μ.Ε.Λ. στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

Γιάννενα
02 Δεκεμβρίου 2020 / 10:07

Σε καραντίνα τέθηκαν 6 γιατροί, 15 νοσηλευτές και 6 καθαρίστριες, μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων σε έναν γιατρό και μια νοσηλεύτρια - Στις υπόλοιπες Μ.Ε.Λ. μεταφέρθηκαν 8 ασθενείς

ΙΩΑΝΝΙΝΑ.  Εκτός λειτουργίας τέθηκε η δεύτερη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων μετά από δύο θετικά κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν μεταξύ του προσωπικού της.

Θετικός στον Covid19 βρέθηκε ένας γιατρός και μία νοσηλεύτρια με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.

Η Μονάδα η οποία διαθέτει αρνητική πίεση εκκενώθηκε. Οι οκτώ ασθενείς που νοσηλευόταν μεταφέρθηκαν στις υπόλοιπες Μ.Ε.Λ. του νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα έξι γιατροί, 15 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και έξι καθαρίστριες τέθηκαν σε καραντίνα για τις επόμενες ημέρες.

Σε όλο το προσωπικό της Μ.Ε.Λ. έγιναν rapid test τα οποία ήταν αρνητικά, όμως θα επαναληφθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς θεωρείται ότι ο χρόνος επώασης του ιού δεν ήταν αρκετός.

Το θέμα που εγείρει ερωτήματα και αναμένεται να εξετάσει η Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου αφορά στην πηγή μετάδοσης του ιού στο προσωπικό της Μονάδας, όπου όλα λειτουργούν με κανόνες ύψιστης προστασίας.


πηγή:  Epiruspost.gr