Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τον Χειμώνα ετούτο άμα τον πηδήσαμε γι’ άλλα δέκα χρόνια άιντε καθαρίσαμε

πανδημία
27 Nov 2020 / 20:19

Η θλίψη του COVID-19 είναι χειρότερη από άλλους τύπους θλίψης, σύμφωνα με ευρήματα κοινής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Μπρίστολ σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αντιμετώπισαν τους θανάτους αγαπημένων προσώπων εν μέσω της πανδημίας.

- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον λέει ότι η Αγγλία αντιμετωπίζει έναν σκληρό Χειμώνα για να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις τελικές λεπτομέρειες για ένα περιφερειακό σύστημα τριών επιπέδων που θα τεθεί σε ισχύ σε ολόκληρη τη χώρα από τις 2 Δεκεμβρίου.

- Ο Τζον Έντμουντς, μέλος της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (Sage), προειδοποίησε ότι είναι απίθανο να υπάρξουν τεράστιες αλλαγές στους περιορισμούς της Αγγλίας μετά την πρώτη 14ήμερη ανασκόπηση στα μέσα Δεκεμβρίου.

- Η Γερμανία έχει περάσει 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά την καταγραφή 22.806 λοιμώξεων τις τελευταίες 24 ώρες.

- Το Βερολίνο δίνει έναν αγώνα ενάντια στο χρόνο για να ανοίξει έξι κέντρα μαζικού εμβολιασμού που μπορούν να εμβολιάσουν έως και 4.000 άτομα την ημέρα από τα μέσα Δεκεμβρίου.

- Η θλίψη του COVID-19 είναι χειρότερη από άλλους τύπους θλίψης, σύμφωνα με ευρήματα κοινής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Κάρντιφ και του Μπρίστολ σχετικά με το πώς οι άνθρωποι αντιμετώπισαν τους θανάτους αγαπημένων προσώπων εν μέσω της πανδημίας.

- Η πρωτεύουσα της Ισπανίας Μαδρίτη έχει ενεργοποιήσει τα χριστουγεννιάτικα φώτα της, δαπανώντας περισσότερα από πέρυσι για να ανάψει 30 επιπλέον δρόμους και πλατείες, παρά την οικονομική κρίση της χώρας.

- Ο Mike Ryan του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι η εισαγωγή ενός εμβολίου "θα μας επιτρέψει να συντρίψουμε πραγματικά την καμπύλη, να αποφύγουμε τον αποκλεισμό και να αποκτήσουμε προοδευτικό έλεγχο της νόσου".

- Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας δήλωσε ότι το ταξίδι του Άγιου Βασίλη στις 24 Δεκεμβρίου ή γύρω από το βράδυ είναι «απαραίτητο», αρκεί να τηρεί τους κανονισμούς κοινωνικής απόστασης.

- Από τον Δεκέμβριο, το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης θα εκτελεί πτήσεις "COVID-19" από και προς τις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας αεροπλάνα από την Delta Air Lines και την Alitalia.

- Τα αποκαλούμενα και μη απαραίτητα καταστήματα, στη Γαλλία, ετοιμάζονται να ανοίξουν ξανά το Σάββατο, αφού ο πρόεδρος ανακοίνωσε ότι επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια, καταστήματα ρούχων και βιβλιοπωλεία μπορούν να ανοίξουν ξανά στο κοινό.