Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ικανοποίηση τοπικής Ν.Δ. για την παράταση στην Κτηματογράφηση

ΝΟ.Δ.Ε.
25 Nov 2020 / 11:01

«Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά, ειδικά σε ζητήματα που τίθενται επισταμένως από την κοινωνία», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας για το ν/σ που προβλέπει παράταση ενός έτους για την Κτηματογράφηση και τις κτηματολογικές διορθώσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ).  Τα αντανακλαστικά της απέδειξε, για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση, σύμφωνα με την Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, με την εισαγωγή προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, στο οποίο προβλέπεται παράταση ενός έτους στις προθεσμίες κτηματογράφησης και κτηματολογικών διορθώσεων, τόσο στην Κέρκυρα, όσο και γενικότερα στη χώρα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσε, η Δ.Ε.Ε.Π. (πρώην ΝΟ.Δ.Ε.) Κέρκυρας της Ν.Δ., αναφέρει:

«Σε συνέχεια της προσπάθειας η οποία πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, και που έτεινε στην αναγκαιότητα παράτασης των προθεσμιών Κτηματογράφησης και Κτηματολογικών διορθώσεων της Π.Ε. Κέρκυρας, αλλά και εν γένει όλης της Χώρας, εισήχθη χθες στην Βουλή των Ελλήνων νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας», το οποίο στο άρθρο 134 παρ. 4 περιλαμβάνει διάταξη που πράγματι παρατείνει την παραπάνω προθεσμία για ένα (1) επιπλέον έτος, δηλαδή έως την 31/12/2021.

Το δε νομοσχέδιο αυτό, αναμένεται να ψηφιστεί, το αργότερο, την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε και θα αποτελεί πια νόμο του Κράτους.

Θεωρούμε την εξέλιξη αυτή πολύ σημαντική, ιδιαιτέρως για την Κέρκυρα, όπου το ζήτημα αυτό, απασχολούσε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τον Νομικό κόσμο.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η Κυβέρνηση έχει αντανακλαστικά, ειδικά σε ζητήματα που τίθενται επισταμένως από την κοινωνία».