Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή σε Υδραίου για το σχολικό κέντρο Κοντοκαλίου-Γουβιών

Υδραίου Μερόπη
25 Nov 2020 / 10:44

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Κοντοκαλίου και του Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Γουβιών επαναφέρουν το χρονίζον θέμα της ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σ.Γ.Κ. ΔΗΜΟΤ. ΚΟΝΤΟΚΑΛΙΟΥ & ΔΗΜΟΤ.-ΝΗΠ. ΓΟΥΒΙΩΝ).  Επιστολή στη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου, απέστειλαν οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κοντοκαλίου και Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Γουβιών, για το μόνιμο, κατεπείγον και χρονίζον θέμα της ανέγερσης νέου σχολικού κέντρου στην περιοχή.

Γράφει η επιστολή:

«Αξιότιμη Κυρία Δήμαρχε,

Τα Διοικητικό Συμβούλια των Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείου Κοντοκαλίου και Γουβιών, επικοινωνούμε κατεπειγόντως μαζί σας, για να σας απευθύνουμε πάγια ερωτήματα που χρονίζουν για τα παιδιά των προαστίων ενός από τους τουριστικότερους προορισμούς του Κόσμου.

Παλεύουμε και συνεχίζουμε τον Αγώνα δεκαετιών για Νέο Σχολείο στο Κοντόκαλι, τα Γουβιά και τη γύρω περιοχή, έναν Αγώνα που δεν βρίσκει ανταπόκριση από τις Αρχές τόσες δεκαετίες.

Και για την Αυτοδιοίκηση η διαχείριση άλλης μιας Κρίσης, σε καιρό πανδημίας, δεν είναι εύκολο πράγμα. Πόσο μάλλον για τα παιδιά μας! Μπορεί να έκλεισαν για άλλη μια φορά τα σχολεία, αλλά και σε μια τέτοια χρονιά με μέτρα προφύλαξης από τον θανατηφόρο ιό, τα παιδιά μας έπρεπε να στεγαστούν σε αίθουσες ακατάλληλες, μικρές, χαμηλοτάβανες και ασφυκτικές χωρίς καμία μόνωση.

Στο Κοντόκαλι κάποιες αίθουσες, μισθωμένες ως προσωρινή λύση. Στα Γουβιά με σκεπή καρκινογόνου αμιάντου ακόμα. Με αυλές που χρήζουν αναδιαμόρφωσης και λιμνάζουν σε βροχερές μέρες.

Κυρία Δήμαρχε,

Είστε γνώστρια των προβλημάτων της περιοχής πριν ακόμα την εκλογή σας στη θέση της Δημάρχου! Η περιοχή είχε προσδοκίες από εσάς! Στην τελευταία επίσημη συνάντηση-ενημέρωση με Δ.Σ. των Συλλόγων μας, σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο πριν, αρχές Δεκέμβρη 2019, είχαμε λάβει δεσμεύσεις τόσο για το υπό εξέταση οικόπεδο, όσο και για λοιπές διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε ανέγερση του άπιαστου πλέον για εμάς ονείρου νέου σχολείου…! Έκτοτε ουδεμία επίσημη ενημέρωση είχαμε, πέραν τυχαίων συναντήσεων ή πληροφοριών από διάφορους φορείς και πρόσωπα.

Κυρία Δήμαρχε,

Επιθυμούμε την έγγραφη ενημέρωσή μας και άμεση συνάντηση μαζί σας, έστω και με τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή αρμόδιων αντιδημάρχων, ώστε να μας πληροφορήσετε:

- Αν έχει ολοκληρωθεί κάποια μελέτη.

- Αν έχουν γίνει εκθέσεις τεχνικής φύσεως.

- Τι γίνεται με την χρηματοδότηση του έργου;

- Σε ποιο στάδιο υλοποίησης βρίσκεται το έργο;

- Έχει αναλάβει το θέμα «ζεστά» και υπεύθυνα αρμόδιος Αντιδήμαρχος, όπως είχε δεσμευθεί στην περσινή σύσκεψη;

Απαιτούμε να δούμε μια εξέλιξη στην ανέγερση του Νέου Σχολικού Κέντρου που θα ανακουφίσει τους 280 περίπου μαθητές Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του Κοντοκαλίου, των Γουβιών και της ευρύτερης περιοχής.

Ως τώρα έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος εφόσον τα προηγούμενα έξι χρόνια οι προσπάθειες για το Νέο Σχολικό Κέντρο απέβησαν άκαρπες. Να μην μπούμε και με το καινούργιο οικόπεδο στις ατέρμονες διαδικασίες και ολιγωρία, όπως με το δημοτικό οικόπεδο της Πύλας!

Η περιοχή ζητά ένα αξιοπρεπές και σύγχρονο Σχολικό Κέντρο εδώ και 30 χρόνια.
Οι γονείς έχουμε ακούσει πολλές υποσχέσεις που δεν κατέληξαν πουθενά.
Διατηρούμε την ελπίδα πως όσα κατ' επανάληψη ακούσαμε προεκλογικά θα γίνουν πράξη.

Έχουμε δει την ανάπτυξη της περιοχής αλλά οι υποδομές για τα παιδιά μας δεν χαίρουν ανάπτυξης ή αναβάθμισης».