Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσδοκίες για συγκρατημένο «άνοιγμα» τα Χριστούγεννα

ευρώπη
24 Nov 2020 / 16:45

Οι ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας σκοπεύουν να επιτρέψουν συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς του κοραναϊού, ώστε να συναντηθούν οικογένειες και φίλοι.

• Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, θα μπορούσε να αποφασίσει σχετικά με τα εμβόλια, που ζητούν έγκριση από το ρυθμιστικό πλαίσιο έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο, δήλωσε ο νέος επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής.

• Οι ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας σκοπεύουν να επιτρέψουν συγκεντρώσεις έως και 10 ατόμων κατά τη διάρκεια των εορτασμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, χαλαρώνοντας τους περιορισμούς του κοραναϊού, ώστε να μπορούν να συναντηθούν οικογένειες και φίλοι.

• Οι ταξιδιώτες στην Αγγλία από το εξωτερικό θα μείνουν λιγότερο στην καραντίνα από τις 15 Δεκεμβρίου, εάν δοκιμασθούν αρνητικά στον κοροναϊό, τουλάχιστον 5 ημέρες μετά την άφιξή τους.

• Το «ασφαλέστερο στοίχημα» για ορισμένες οικογένειες θα είναι να μην πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αυτά τα Χριστούγεννα ώστε να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με τη Μαρία Βαν Κέρχοφ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

• Τα καθημερινά κρούσματα στη Γαλλία βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο μηνών. Κάτω από 4.452 νέες μολύνσεις τη Δευτέρα, πριν από την πιθανή χαλάρωση του δεύτερου απαγορευτικού της χώρας.

• Ο Βασιλιάς της Ισπανίας Felipe VI ξεκίνησε 10 ημέρες καραντίνας αφού ήλθε σε επαφή με κάποιον θετικό στον κοροναϊό.

• Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι χρειάζονται επειγόντως 4,3 δισεκατομμύρια $ για ένα παγκόσμιο πρόγραμμα διανομής εμβολίων, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος οι πιο ευάλωτοι να μείνουν εκτός. 

• Ο Πάπας Φραγκίσκος, ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, εναντιώθηκε στις διαμαρτυρίες ενάντια στους περιορισμούς του κοροναϊού, λέγοντας ότι τέτοιοι διαδηλωτές είναι «ανίκανοι να ζήσουν έξω από τον δικό τους μικρό κόσμο»

• Ο τεχνολογικός γίγαντας της Apple είναι έτοιμος να επεκτείνει την παραίτηση από τέλη για πληρωμένες χρήσεις, όπως μαθήματα διδασκαλίας και γυμναστικής, προκειμένου να βοηθήσει τους εκπαιδευτές και όσους το χρησιμοποιούν, που έχουν πληγεί από πανδημία να συνεχίσουν να χειρίζονται την εφαρμογή iPhone χωρίς κόστος.