Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Βρίθει ανακριβειών το εξώδικο Φαϊτά που ...δεν έλαβα»

Club Med
24 Nov 2020 / 15:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε αιχμηρό ύφος απαντά η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας στον Αλέκο Φαϊτά

για το εξώδικο που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τον δρόμο που διασχίζει το οικόπεδο του πρώην Club Med.

Όπως αναφέρει η Μερόπη Υδραίου, το εν λόγω έγγραφο, το οποίο ουδέποτε έλαβε, βρίθει ανακριβειών και απολύτως ψευδών στοιχείων.

«Η  παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται ώστε να πράξει τα δέοντα για την κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου. Άρα, “στο σπίτι του κρεμασμένου ας μη μιλάει για σχοινί” ο κ. Φαϊτάς» αναφέρει η Δήμαρχος χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων απαντά στον Αλ. Φαϊτά:
 «Θα ανέμενε κανείς από κάποιον όπως ο κ. Φαϊτάς που και νομικός είναι αλλά διετέλεσε και σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, να γράφει εξώδικο και να το κοινοποιεί νομίμως και όχι για λόγους δημοσιότητας να το στέλνει μόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.  Παρά ταύτα,  το “εξώδικο” το οποίο  ουδέποτε  λάβαμε αλλά το περιεχόμενο του πληροφορηθήκαμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, βρίθει ανακριβειών και απολύτως ψευδών στοιχείων.

Ειδικότερα:

- Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Φαϊτάς πριν προσπαθήσει να σπιλώσει πολιτικά ανθρώπους που εργάζονται με αληθινό μεράκι για τον τόπο τους, ότι στις 4 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, και πάντως πολύ πριν ο εν λόγω κύριος προσπαθήσει δήθεν να μας εγκαλέσει μέσω των μέσων ενημέρωσης, ελήφθη ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου και προσωπικά έχω δώσει εντολή διερεύνησης και συλλογής των στοιχείων εκείνων που είναι απαραίτητα για την άσκηση κάθε πρόσφορου νομικού μέσου για την κατοχύρωση  κοινόχρηστων ή δημοτικών δρόμων.

Στη σχετική απόφαση συμπεριλαμβάνονταν και ο δημοτικός δρόμος που ξεκινάει από την Περιφερειακό οδό Κέρκυρας – Δασιάς – Ύψου – Κασσιώπης (στροφή Μαγγιώρου) και καταλήγει στη θάλασσα, σε όλο το μήκος του.

- Δεν προτίθεμαι να βάλω τον Δήμο σε διαδικασία φανταστικών αντιδικιών στις οποίες  είναι απορίας άξιο το γιατί προσπαθεί να μας εμπλέξει ο κ. Φαϊτάς.  Το αν προτίθεμαι και αν εργάζομαι για την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της δημοτικής περιουσίας θα αποδειχθεί στην πράξη και γι’ αυτό με κρίνει καθημερινά ο κερκυραϊκός λαός.

- Η υπ’ αριθμ. 29-334/4.10.2020 απόφαση που έχει ληφθεί από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, προέβλεπε ότι η άσκηση ένδικων μέσων θα πρέπει να γίνει πριν τη λήξη της προθεσμίας εγγραφής ακινήτων στο Κτηματολόγιο στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας με πρωτοβουλία δική μου και άλλων συναδέλφων, τέθηκε θέμα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και ελήφθη ομόφωνη απόφαση για παράταση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο, η οποία και θα σταλεί στο αρμόδιο Υπουργείο, από όπου έχουμε λάβει την πληροφόρηση ότι θα δοθεί παράταση για ένα έτος.

Επιπροσθέτως, έχουμε προχωρήσει σε διαδικασία καθαρισμών, αποτύπωσης και εγγραφής του συνόλου της δημοτικής περιουσίας. Σημειωτέον, ότι επί χρόνια αλλά και ειδικότερα επί δικής του θητείας στο Δήμο, δεν είδαμε ανάλογο ενδιαφέρον, πόσο μάλλον για την περιοχή της Δ.Ε. Φαιάκων από όπου και ο ίδιος εκλέχτηκε.

- Θα πρέπει να ενημερώσω τους Κερκυραίους ότι ο κ. Φαϊτάς απέφυγε να αναφέρει ότι επί δικής του συμμετοχής στην προηγούμενη δημοτική αρχή και με τη δική του θετική ψήφο, αποφασίστηκε η μετατόπιση δημοτικής οδού στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμ. 5225/19-04-2017 απόφαση Δ.Σ..

Η  παρούσα δημοτική αρχή εργάζεται ώστε να πράξει τα δέοντα για την κατοχύρωση και διασφάλιση των δικαιωμάτων του Δήμου. (Επισυνάπτεται η σχετική απόφαση). Άρα, “στο σπίτι του κρεμασμένου ας μη μιλάει για σχοινί” ο κ. Φαϊτάς.

- Τέλος, επί δικής του θητείας και συμμετοχής στην προηγούμενη δημοτική αρχή σειρά θεμάτων αφέθηκαν στην τύχη τους. Και αυτό δεν είναι κάτι που γνωρίζουν μόνο οι Κερκυραίοι. Δυστυχώς ο κ. Φαϊτάς και οι συνοδοιπόροι του φρόντισαν για διάφορα σοβαρά ζητήματα να δυσφημιστούμε ως τόπος και προορισμός παγκοσμίως».